Kerala PSC GK Questions and Answers 24

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 24 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
461. 'സ്വാതന്ത്ര്യം എന്റെ ജന്മാവകാശമാണ്' ഇത് ആരുടെ വാക്കുകളാണ് ?

Answer: ബാലഗംഗാതരതിലക്

462. Real name of ................ was Edson Arantes do Naseinento

Answer: Pele

463. A national leader, whose birthday is observed as the National Education Day on November 11, is—

Answer: Maulana Abul Kalam Azad

464. . Indian Council Act was passed in :

Answer: 1909

465. There weren't any hotels nearby, .............. ?

Answer: were there

466. China Times' is the newspaper published from

Answer: Taiwan

467. What digit are representatives of all binary numbers–

Answer: Both A and B

468. How many new GIDC (Gujarat Industrial Development Corporation) townships would be set up in 2400 hectare area to encourage the Small and Medium Enterprises (SMEs)?

Answer: 16

469. Which metal has the symbol 'hg':

Answer: aluminium

470. The place where Sree Narayana Guru get enlightenment

Answer: Pillathadam cave (in Maruthwamala)

471. A boat sails 15 km of a river towards upstream in 5 hrs. How long will it take to cover the same distance downstream, if the speed of current is one-fourth the speed of the boat in still water

Answer: 3 hrs

472. Chess originated in?

Answer: India

473. സന്തോഷ്‌ ട്രോഫി ഏതുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു?

Answer: ഫുട്ബോള്‍

474. Validity of an Ordinance?

Answer: 6 months

475. He decided to have a go at film making?

Answer: ചലച്ചിത്ര നിര്‍മ്മാണത്തില്‍ ഒരു കൈ നോക്കാന്‍ അയാള്‍ തീരുമാനിച്ചു

476. The hardware used in the fourth generation Computer?

Answer: Micro processor chip

477. The first person ever to win a Grammy, an Emmy an Oscar and a Tony Award

Answer: Barbara Streisand

478. Which type of files can not be navigated using clip art browser ?

Answer: mp3

479. Controller of Certifying Authorities (CCB) work under?

Answer: Ministry of Communication and IT

480. 'വേവ് എൻ പേ' എന്ന പേരിൽ കോൺടാക്റ്റ്ലസ് ക്രഡിറ്റ് കാർഡ് പുറത്തിറക്കിയ ബാങ്ക് ?

Answer: പഞ്ചാബ് നാഷണൽ ബാങ്ക്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.