Kerala PSC GK Questions and Answers 36

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 36 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
701. BDE, EGH,HJK,...........ഈ ശ്രേണിയിലെ അടുത്ത പദം ഏത് ?

Answer: KMN

702. ആയിരം ദ്വീപുകളുടെ നാട് ?

Answer: ഇന്‍ഡോനേഷ്യ

703. “Medulla Oblangatta” is a part of ?

Answer: Liver

704. In DOS the core entity is referred as

Answer: Root directory

705. സ്വർഗീയഫലം എന്നറിയപ്പെടുന്ന കാര്ഷികവിള ?

Answer: കെെതചക്ക

706. പഥേർ പാഞ്ചാലി സംവിധാനം ചെയ്തത് ആരാണ്.?

Answer: സത്യാ ജിത്ത് റായ്

707. When​ ​did​ ​the​ ​Indian​ ​Constitution​ ​came​ ​into​ ​force?

Answer: January 26,1950

708. Unscramble the letters in the following words and find the odd one out.

Answer: RTOAERP

709. The Government of India launched the Balika Samridlul Yojana in which year?

Answer: 15 August 1997

710. The noun ‘SPONTANEITY’belongs to which category:

Answer: .Mass

711. Modem stands for–

Answer: modulator demodulator

712. താഴെ പറയുന്നവയിൽ ഒറ്റയാൻ ഏത്?

Answer: വൃത്തസ്തംഭം

713. .പ്രീതി വിവാഹവും പ്രീതിഭോജനവും (മിശ്ര വിവാഹവും മിശ്രഭോജനവും) സംഘടിപ്പിച്ചതാര്?

Answer: വാഗ്ഭടാനന്ദൻ

714. Who was a proponent of the Civil Rights Movement in Travancore?

Answer: T.K.Madhavan

715. A bank is calculated the simple interest at the rate 12 1 2 %, how many years take a fixed amount become doubled :

Answer: 8 years

716. Who won the 2017 Vallathol Award?

Answer: Prabha Varma

717. A train 280m long, running with a speed of 63 km/hr will pass a tree in

Answer: 16 second

718. The EPM is not cured by

Answer: Sulphur

719. കണ്ടൽ ചെടികളുടെ സംരക്ഷണം ജീവിത ദൗത്യമാക്കി മാറ്റിയ കണ്ണൂർക്കാരനായ പരിസ്ഥിതി പ്രവർത്തകന്റെ പേരെന്താണ്

Answer: പാക്ക് അതിർത്തിയിലെ ഭീകര സങ്കേതത്തിൽ ഇന്ത്യ നടത്തിയ മിന്നലാക്രമണം എന്ത് പേരിലാണ് വിശേഷിക്കപ്പെട്ടത്

720. എത്ര ദിവസത്തെ ആഘോഷമായിരുന്നു മാമാങ്കം

Answer: 28 ദിവസത്തെ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.