Kerala PSC GK Questions and Answers 41

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 41 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
801. The method Ceiling provides

Answer: The smallest whole number greater than or equal to the specified number

802. മിൽമ യുടെ ആസ്ഥാനം?

Answer: തിരുവനന്തപുരം

803. Who discovered natural radioactivity

Answer: Hentry Bequeral

804. Bird : Chirp :: Horse : ........... ?

Answer: Neigh

805. The opposite of the word 'oriental' is ............

Answer: Occidental

806. The​ ​Nagarjunasagar​ ​dam​ ​is​ ​constructed​ ​on​ ​the​ ​river

Answer: Krishna

807. Which American President's face is not carved in Mount Rushmore ?

Answer: Franklin D. Roosevelt

808. . Who repaired Sudarshan lake?

Answer: Rudradaman

809. A good teacher should .......responses from the students.

Answer: elicit

810. Distance between two stations A and B is 778 km. A train covers the journey from A to B at 84 km per hour and returns back to A with a uniform speed of 56km per hour. Find the average speed of the train during the whole journey?

Answer: 67.2 km /hr

811. .The Eighth schedule of Indian Constitution deals with---------

Answer: Languages

812. . The largest and best preserved fort in Kerala:

Answer: Bakel

813. If I were you, I __________ that old scooter.

Answer: wouldn’t buy

814. They are __________ by the police at the moment.

Answer: being questioned

815. Who was the father of Renaissance Movement in Kerala ?

Answer: Sree Narayana Guru

816. Phulpur Loksabha Constituency is in :

Answer: Uttar Pradesh

817. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ വനിതാ പോലീസ് സ്റ്റേഷൻ പ്ര വർത്തനമാരംഭിച്ചത് എവിടെ?

Answer: എറണാകുളം

818. The ratio of the money with Rita and Sita is 7:15 and that with Sita and Kavita is 7:16. If Rita has Rs. 490, how much money does Kavita have?

Answer: 2400

819. . ആദ്യ മലയാള വർണ്ണസിനിമ

Answer: കന്റം ബച്ച കോട്ട്

820. Who was not a member of Cabinet Mission?

Answer: John Simon

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.