Kerala PSC GK Questions and Answers 30

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 30 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
581. If 135 = 15, 245 = 40, then 324 = .......... ?

Answer: 24

582. `Zapti' is the land revenue system introduced by

Answer: Akbar

583. .Jack and Jill -----------to the same family.

Answer: Belong

584. Who presided over congress sessions three times?

Answer: Dada Bhai Naoroji.

585. New Vice Chancellor of Kerala agricultural university?

Answer: Dr R Chandra Babu

586. രാജ്യത്ത് ഏറ്റവും ചൂട് കൂടിയ സ്ഥലം?

Answer: സൂററ്റ്

587. The headquarters of Prathyaksha Raksha Daiva Sabha:

Answer: Eraviperoor

588. കലോണിംഗ് കുതിര

Answer: പ്രോമിത്യ

589. Clutches are two types:

Answer: Friction clutch and fluid flywheel

590. The term `Caddle` is associated with?

Answer: Golf

591. India and China signed the Panchashel agreement in

Answer: 1954

592. The rst Botanical Garden in India is situated in

Answer: Kolkata

593. Kathak is dance of

Answer: Rajasthan

594. The 'Hortus Malabaricus' was compiled by

Answer: The Dutch

595. Navamanjari' written by Sree Narayana Guru is dedicated to

Answer: Chattampi Swamikal

596. Who is the reformation leader of Malankara Syrian Community in Kerala?

Answer: Palakkunnath Abraham Malppan

597. വായിൽ നിന്ന് പുറപ്പെടുന്ന ഒറ്റ ധ്വനിക്കുള്ള പേര്

Answer: വർണ്ണം

598. Name of the instrument used in aeroplanes to measure height:

Answer: Altimeter

599. The meeting of the Rajya Sabha is presided over by:

Answer: Vice-President of India

600. WHO IS KNOWN AS KERALA VYASAN

Answer: KODUNGALLUR KUNHIKKUTTAN THAMPURAN

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.