Kerala PSC GK Questions and Answers 40

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 40 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
781. ICDS programme started in

Answer: 1975

782. ലോക സഭയിലേക്ക് ഒരു പ്രതിനിധിയെ മാത്രം അയക്കാന്‍ കഴിയുന്ന ഇന്ത്യന്‍ സംസ്ഥാനങ്ങളുടെ എണ്ണം ?

Answer: 3

783. That is one small step for man, but one giant leap for mankind Who said this

Answer: Neil Armstrong

784. "സിലിക്കൺ വാലി ഓഫ് ഇന്ത്യ' എന്നറിയപ്പെടുന്ന പട്ടണം:

Answer: ബംഗ്ലൂരു

785. Microfarad is the commonly used unit of :

Answer: Capacitance

786. ക്വിക്ക് സില്‍വര്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്ന ലോഹം ? *

Answer: മെര്‍ക്കുറി

787. A natural fertilizer:

Answer: Compost

788. Time in the reflection of a clock is 6.10 pm, then what is the original time?

Answer: 5.50 pm

789. Find the value of X, 17, 33, 49, x, 81 :

Answer: 80

790. Who founded the “All India Harijan Samaj” in 1932?

Answer: Mahatma Gandhi.

791. A completes 80% of a work in 20 days. Then B also joins and A and B together finish the remaining work in 3 days. How long does it need for B if he alone completes the work?

Answer: 37 ½ days

792. NDC was established on

Answer: 1952 August 6

793. സഞ്ചാര സ്വാതന്ത്ര്യത്തിനു വേണ്ടി നടത്തിയ പുലയവണ്ടി അഥവാ വില്ലുവണ്ടി സമരം ഏതു നവോത്ഥാന നായകനുമായി ബന്ധപ്പെട്ടതാണ്?

Answer: അയ്യങ്കാളി

794. Which metro is recently declared as World`s first Green Metro ?

Answer: Delhi Meto

795. The only people who are interested in the film-----to be teenagers.

Answer: Seem

796. -In which year The Supreme Court of India recognized transgenders as the third gender in Indian society?

Answer: 2014

797. കലാരംഗത്തെ മികവിന് ഫ്രാന്‍സ് നല്‍കുന്ന പരമോന്നത ബഹുമതിയായ `ലീജിയന്‍ ഓഫ് ഓണര്‍` പുരസ്കാരം 2017 ല്‍ ലഭിച്ച ഇന്ത്യക്കാരന്‍?

Answer: സൗമിത്ര ചാറ്റര്‍ജി

798. The headquarters of newly constituted international criminal court is located at

Answer: Hague

799. 'ബാപ്പു '' എന്ന് ഗാന്ധിജിയെ വിശേഷിപ്പിച്ചത്

Answer: ടാഗോർ

800. `Operation flood` is related with

Answer: Varghese Kurian

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.