Kerala PSC GK Questions and Answers 33

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 33 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
641. Name the only Chief Minister of Kerala who found a place in Indian Commemoration stamps :

Answer: E.M.S Namboothiripad

642. രക്തത്തെക്കുറിച്ചുള്ള പഠനം?

Answer: ഹീമറ്റോളജി

643. How many electron guns are there in the picture tube of a colour TV?

Answer: 3

644. The distance of stars from earth is expressed generally interms of?

Answer: light year

645. Yellow​ ​complexion,Medium​ ​stature,Oblique​ ​eye​ ​with​ ​an​ ​epicanthic fold​ ​is​ ​the​ characteristic​ ​feature​ ​of:

Answer: Mengoloid

646. National Commission for Women was Constituted in

Answer: 1992

647. Largest Zoo in India is at:

Answer: Calcutta

648. A causes Z to go within a walled space and locks Zin.Z is thus prevented from proceeding in any direction beyond the circumscribing line of wall.The offence committed by’A’ is:

Answer: .Not an offence

649. .India State of Forest Report is prepared by

Answer: FSI

650. 2^(n__2)=64 find the value of n?

Answer: 8

651. A thief steals a car at 1.30 pm and drives it at 40 km/hr. The thief is discovered at 2 pm and the owner sets off in another car at 50 km/hr, he will overtake the thief at ?

Answer: 4 pm

652. കരുതൽ തടങ്കലിലാക്കിയ ഒരു വ്യക്തിയെ വിചാരണ കൂടാതെ എത്രകാലം വരെ തടവിൽ വെക്കാം ?

Answer: 1 മാസം

653. കേര ഗ്രാമം ?

Answer: കുമ്പളങ്ങി

654. മുൻ മുഖ്യമന്ത്രിയായിരുന്ന കെ. കരുണാകരന്റെ പൂർണ്ണനാമം?

Answer: കണ്ണോത്ത് കരുണാകരൻ

655. Which is not related with K.P. Kesavamenon ?

Answer: Andhra Governor

656. The publisher of the newspaper 'Al- Ameen'

Answer: Muhammed Abdul Rahman

657. ഡൽഹി സുൽത്താൻ ഭരണത്തിലെ ആദ്യ വംശം

Answer: അടിമവംശം

658. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ നെല്ല് മ്യൂസിയത്തിന്റെ ആസ്ഥാനം എവിടെയാണ്?

Answer: മങ്കൊമ്പ്

659. കയ്യൂര്‍ സമരം നടന്ന വര്‍ഷം

Answer: 1941

660. ഈജിപ്തിൽ നിന്നും സ്ഥാനഭ്രഷ്ടനാക്കപ്പെട്ട പ്രസിഡന്റ്

Answer: ഹൊഫ്നി മുബാറക്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.