Kerala PSC GK Questions and Answers 23

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 23 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
441. When will be the Earth very near to Sun?

Answer: 1st March

442. . India has the maximum foreign trade with—

Answer: U.S.A.

443. സാധാരണഗതിയിൽ ഒരു മനുഷ്യന് കേൾക്കാൻ കഴിയുന്ന ശബ്ദത്തിന്റെ ആവൃത്തി: . . . .

Answer: 20Hz നും 20000 Hzനും ഇടയിൽ

444. Which​ ​day​ ​is​ ​observed​ ​as​ ​“International​ ​Day​ ​of​ ​Non-Violence”

Answer: 2 nd October

445. ഇല’യുടെ പര്യായ പദം അല്ലാത്ത പദം ഏതു ?

Answer: ബകുളം

446. In which district Peringal Kuthu Dam is situated?

Answer: Thrissur

447. The first woman speaker of Lok Sabha:

Answer: Meira Kumar

448. A can do a piece of work in 6 days and B can do in 4 days.How long will they take if both work together?

Answer: B=2 2/5

449. Who is the author of Agnichirakukal

Answer: Dr.A.P.J.Abdul Kalam

450. Eco sounder measures ____

Answer: Depth of water bodies

451. Who is the founder of WhatsApp

Answer: Jan Koum

452. Kathak, Nautanki, Jhora and Kajri are the important dances of

Answer: Uttar Pradesh

453. Two Common wildcard characters that excel recognizes are

Answer: * and ?

454. How can '999' be written Roman letter ?

Answer: IM

455. The monomers of butyl rubber are

Answer: None of these

456. മലയാളം മാതാവായ തമിഴിന്റെ ഗർഭാവസ്ഥയിലിരുന്ന കാലം എന്ന് എ.ആർ പറയുന്ന കാലഘട്ടം

Answer: സംഘകാലം

457. 'കാടുകാട്ടുക' എന്ന ശൈലിയുടെ അര്‍ഥമെന്ത്?

Answer: അനുസരണയില്ലായ്മ കാട്ടുക

458. Right to Education Act(RTA)has become a legally enforceable law from

Answer: 1st April 2010

459. Who coined the term `Nivarthana` or `abstention`?

Answer: I.C. Chacko

460. The book was written by Gandhiji in 1909 during his sail for London?

Answer: Hind Swaraj

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.