Kerala PSC GK Questions and Answers 35

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 35 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
681. Who is the winner of PEN Award 2011?

Answer: Siddhartha Mukherji

682. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും നീളമേറിയ പാലം ഏത് നദിയിലാണ് നിര്‍മ്മാണത്തിലിരിക്കുന്നത് ?

Answer: ബ്രഹ്മപുത്ര

683. World Red Cross Day is ?

Answer: May 8

684. The Travelogue named ‘Manushyanum Nizhalukalum’ is written by :

Answer: M.T. Vasudevan Nair

685. മഴയുടെ അധിപനയ ഹൈന്ദവ ദേവൻ?

Answer: ഇന്ദ്രൻ

686. ഗുജറാത്തിലെ ഗോദ്ര സംഭവം നടന്ന വര്ഷം?

Answer: 2002

687. ഇന്ത്യയുടെ കാപ്പിത്തോട്ടം എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ?

Answer: കര്‍ണ്ണാടക

688. ഏറ്റവും വലിയ ഗിരികന്ദരം( gorge)

Answer: ഗ്രാന്റ്കനിയൊന്

689. Arun was born on 4th December 1990. His cousin Varun was born on 4 thNovember 1990. The birthday of their cousin Kiran was on Tuesday, 25th December of that year. In which day Varun was born?

Answer: Sunday

690. I have been waiting for you ............ the last three hours.

Answer: for

691. What is the angle subtended by minute hand of a clock at its centre when it runs from 10.10 am to 10.30 am?

Answer: 1200

692. Who was the First Forest Minister of Kerala?

Answer: KC George

693. The name of the boat Kumaranasan was traveling before he met an accident s that caused his death:

Answer: Redeemer

694. Who was the president of 'Congress Khilafath Swaraj Party'

Answer: -C R Das

695. പതറാതെ മുന്നോട്ട്... ആരുടെ ആത്മകഥയാണ്

Answer: കെ.കരുണാകരന്‍

696. Permanent hardness of water cannot be removed by

Answer: boiling

697. Tree : Bush :: Horse: ?

Answer: pony

698. For taking more copies on typewriter, we use

Answer: Carbon papers

699. ചുവപ്പും പച്ചയും കുട്ടി ചേരുമ്പോൾ ഉണ്ടാകുന്ന നിറം

Answer: മഞ്ഞ

700. Covid19 എന്ന പേര് നിർദ്ദേശിച്ചത് ആര്?

Answer: വേൾഡ് ഹെൽത്ത് ഓർഗനൈസേഷൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.