Kerala PSC GK Questions and Answers 22

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 22 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
421. ഒരുജോലി 8 പേര്‍ 10 ദിവസംകൊണ്ട് ചെയ്തുതീര്‍ക്കുന്നുവെങ്കില്‍ 5 പേര്‍ എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്തുതീര്‍ക്കും

Answer: 16

422. പൊതുവഴിയിലൂടെ താഴ്ന്ന ജാതിക്കാരുടെ സഞ്ചാര സ്വാതന്ത്ര്യത്തിനു വേണ്ടി അയ്യങ്കാളി നടത്തിയ സമരം ?

Answer: വില്ലുവണ്ടി സമരം

423. .ഇന്ത്യന്‍ ഫുഡ് ബോളിന്റെ മെക്ക എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ?

Answer: കല്‍ക്കത്ത

424. The longest highway in India runs from

Answer: Varanasi to Kanyakumari, NH 7, 2369 km

425. Sound waves can travel in vacuum. True or false

Answer: False

426. One of the following members was not included in the drafting Committee of the Indian Constitution:

Answer: Jawaharlal Nehru

427. The thief was caught . The suitable idiom is

Answer: red handed

428. Name the British officer who discovered the Edakkal caves ?

Answer: F.Fawcett

429. The metal which does not react with dilute sulphuric acid:

Answer: Lead

430. .This is the ------book I have ever read

Answer: Worst

431. BACD is coded as 2134, what would HFEG stands for:

Answer: 8657

432. Which one of the shell around the nucleus of an atom is mentioned by the letter”M”?

Answer: Third

433. . Gavi is a tourist place in the distict of

Answer: Pathanamthitta

434. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നതില്‍ അകാരിത ക്രിയ ഏത് ?

Answer: പറയുന്നു

435. Who designed the Mahatma Gandhi Memorial at Sabarmati Asram in Ahmedabad.

Answer: Charles Correa

436. INS Kavery, which has been commissioned by Indian Navy recently, is a ------?

Answer: Scorpeon Class Submarine

437. The book written by Vaikunda Swamikal

Answer: Arulnool

438. ബലൂണില്‍ നിറയ്ക്കുന്ന ഉത്കൃഷ്ടവാതകം ?

Answer: ഹീലിയം

439. വി.കെ. കൃഷ്ണമേനോന്‍ ആര്‍ട്ട് ഗ്യാലറി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്

Answer: കോഴിക്കോട്

440. .ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ക്രിക്കറ്റ് സ്റ്റേഡിയം സ്ഥാപിതമാകുന്ന ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം?

Answer: ഗുജറാത്ത്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.