Kerala PSC GK Questions and Answers 34

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 34 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
661. The shortcut key for moving to the beginning of the WORD document:

Answer: Ctrl+Shift+Home

662. കേരളത്തിന്‍റെ സമ്പൂര്‍ണ്ണ സാക്ഷരതാ പ്രഖ്യാപനം എവിടെ വെച്ചാണ് നടന്നത് ?

Answer: മാനാഞ്ചിറ മൈതാനം

663. ഇത്തായ ഇത്തായ് എന്ന രോഗത്തിന് കാരണമായ മൂലകം

Answer: കാഡ്മിയം

664. Acetyl saiocyclic acid is known as?

Answer: Aspirin

665. Who among the following was honoured with the title "Bharata Kesari" by the President of India?

Answer: Mannathu Padmanabhan

666. Under which scheme, Punjab state government will provide commercial two wheelers and four wheelers to unemployed youth at subsidised rates?

Answer: ’Apni Gaddi Apna Rozgar’

667. Nelsan Ellis, who passed away on July 8, 2017, was:

Answer: American Actor

668. Who has clinched the 2017 South Australian Open Squash tournament?

Answer: Harinder Pal Sandhu

669. The place known as ‘Second Bardoli’:

Answer: Payyannur

670. The book ‘Manninu Vendi’ was written by

Answer: A.K.Gopalan

671. Cup is to coee as plate is ___

Answer: Idli

672. 'വേവ് എൻ പേ' എന്ന പേരിൽ കോൺടാക്റ്റ്ലസ് ക്രഡിറ്റ് കാർഡ് പുറത്തിറക്കിയ ബാങ്ക് ?

Answer: പഞ്ചാബ് നാഷണൽ ബാങ്ക്

673. Who was the father of Renaissance Movement in Kerala ?

Answer: Sree Narayana Guru

674. Which among the following was known as the ‘Magna Carta of English Education in India’ ?

Answer: Wood’s Despatch

675. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

Answer: 15 days

676. The maximum number of electrons in first orbital is ?

Answer: 2

677. Thermodynamically the most stable allotrope of carbon:

Answer: Graphite

678. തമിഴ് നാടും കർണാടകവും തമ്മിൽ നടന്ന നദി ജലത്തർക്കം ഏത് നദിയെ സംബന്ധിച്ചായിരുന്നു

Answer: കാവേരി

679. The Constitution of India came into effect on :

Answer: 26th January 1950

680. ഇട്ടാവ പ്രോജക്ട് നടപ്പാക്കിയ വർഷം

Answer: 1948

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.