Kerala PSC GK Questions and Answers 31

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 31 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
601. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ ഇക്കോ ടൂറിസം പദ്ധതി തുടങ്ങിയ ജില്ല?

Answer: കൊല്ലം

602. .In​ ​2010​ ​a​ ​newspaper​ ​published​ ​in​ ​70,000​ th​ ​ ​issue.Which​ ​was​ ​the newspaper?

Answer: .The Times of London

603. ഇന്ത്യൻ ഭൂവിസ്തൃതിയുടെ എത്ര ശതമാനമാണ് വനപ്രദേശം

Answer: 20.6%

604. Which planet is known as the red planet?

Answer: Mars

605. .Which​ ​one​ ​of​ ​the​ ​following​ ​tribes​ ​practices​ ​pastoral​ ​nomadism?

Answer: Pygmies

606. In​ ​India​ ​FERA​ ​has​ ​been​ ​replaced​ ​by

Answer: FEMA

607. The meeting of the U.N. Security Council is presided by :

Answer: one of the members for each month

608. EEG Provides information on electrical activity of:

Answer: .Brain

609. What is Super Nova?

Answer: A dying star

610. മെഡിറ്ററേനിയൻ കടലിനേയും ചെങ്കടലിനേയും ബന്ധിപ്പിക്കുന്ന കനാൽ?

Answer: സൂയസ് കനാൽ

611. ഏറ്റവും ആഴം കൂടിയ തടാകം?

Answer: ബെയ്ക്കൽ തടാകം

612. Who was appointed as Sub Collector of Thalassery to suppress the revolt of Pazhassi Raja :

Answer: T.H. Baber

613. ഹാക്കിംഗ് ഉൾപ്പെടുന്ന സെക്ഷൻ ?

Answer: Section 66

614. What was the protest of the people against the Travancore Government’s policy of inviting Tamil Brahmins to occupy important government posts known as?

Answer: Malayali Memorial

615. Ustad Ahmad Lahauri is the principal designer of which famous building?

Answer: Taj Mahal

616. Dudhwa National Park is located in

Answer: Uttar Pradesh

617. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

Answer: (1/8)

618. Who is the First Lok sabha Speaker in India?

Answer: Ganesh Vasudev Mavalakar

619. The foaming agent used in NR foam is

Answer: Air

620. ചങ്ങമ്പുഴ കൃഷ്ണപിള്ള നക്ഷത്രങ്ങളുടെ സ്നേഹഭാജനം എന്ന ജീവചരിത്ര കൃതി ആരുടെ രചനയാണ്

Answer: എം കെ സാനു

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.