Kerala PSC GK Questions and Answers 27

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 27 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
521. Constitution of India was adopted on?

Answer: 1950 January 26

522. നെഹ്‌റു ട്രോഫി ജലമേളയില്‍ ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ തവണ ട്രോഫി നേടിയ വള്ളം ?

Answer: കാരിച്ചാല്‍ ചുണ്ടന്‍

523. The political party of Hitler

Answer: National Socialist Party (Nazi)

524. Who is the author of the book “Revolution 2020”?

Answer: ChetanBhagat

525. The condition when both the kidneys fails to function is called:

Answer: Uremia

526. Which Article Deals with Universal Adult Franchise

Answer: Article 326

527. A Chief Judicial Magistrate can pass an order of sentence only up to:

Answer: 7 years or/and fine

528. ഏറ്റവും കൂടുതൽ അംഗത്വമുള്ള ഇന്റർനെറ്റ് സൗഹൃദ കൂട്ടായ്മ ?

Answer: ഫേസ്ബുക്ക്

529. One word substitution for: A portable case for holding papers or drawings

Answer: portfolio

530. .Find the odd one among these:

Answer: Pool

531. Which country lifted the 2017 Asia Cup Hockey?

Answer: India

532. ഭൂമി ശാസത്രപരമായ കണ്ടുപിടുത്തങ്ങൾക്ക് ഉത്തേജനം പകർന്ന മാർക്കോ പോളോയുടെ കൃതി?

Answer: സഞ്ചാരങ്ങൾ

533. ___ links computers within a limited geographical area

Answer: VAN

534. 2020ഓടെ ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ കാർബൺ വിമുക്ത ജില്ലാ ആക ഒരുങ്ങുന്ന ജില്ലാ

Answer: മജുലി

535. കേരളത്തിൽ ആദ്യ തപാലാപ്പീസ് സ്ഥാപിച്ചത് എവിടെയാണ്

Answer: ആലപ്പുഴ (1857 )

536. Which is the most powerful house of legislature at the centre in India?

Answer: Lok Sabha

537. The first Chief Minister of Kerala who was appeared on Indian postal stamps?

Answer: EMS

538. സൂര്യനിൽ നിന്നും ഏറ്റവും അകലത്തുള്ള ഗ്രഹം

Answer: നെപ്റ്റ്യൂൺ

539. Gandhiji conducted Champaran Satyagraha for:

Answer: Indigo farmers

540. കേരളത്തിലെ ആദ്യ ഭിന്നശേഷി സൗഹൃദ ബീച്ച്

Answer: ആലപ്പുഴ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.