Kerala PSC Facts About Kerala Questions and Answers 18

This page contains Kerala PSC Facts About Kerala Questions and Answers 18 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
341. Hortus malabaricus was written in which language?

Answer: Latin

342. കേരളത്തിലെ ആദ്യ സഹകരണ സംഘം

Answer: ട്രാവൻകൂർ സെൻട്രൽ കോ-ഓപ്പറേറ്റീവ്

343. കേരള സുർദാസ് എന്നറിയപെടുന്നത് ആരാണു?

Answer: പൂന്താനം

344. പ്രശസ്ത പക്ഷിനിരീക്ഷകനായ സലീം അലിയുടെ പേരില്‍ അറിയപ്പെടുന്ന പക്ഷി സങ്കേതം

Answer: പക്ഷിപാതാളം

345. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ജലസംഭരണി?

Answer: മലമ്പുഴ

346. Television and sound films are the example of

Answer: Combined audio visual aids

347. കേരളതീരത്ത് ധാതുമണല്‍ വേര്‍തിരിക്കുന്ന കേന്ദ്ര ഗവണ്‍മെന്‍റ് ഉടമസ്ഥതയുള്ള ഫാക്ടറി

Answer: ഇന്ത്യന്‍ റയര്‍ എയര്‍ത്ത്സ് ലിമിറ്റഡ്

348. കേരളത്തിലെ ആദ്യ കോളേജ്

Answer: സി എം എസ്‌ കോളേജ്

349. In Kerala, the North East monsoon is known as ?

Answer: Thulavarsham

350. കേരളത്തിലെ ഫോറസ്റ്റ് അക്കാദമി എവിടെയാണ് ? *

Answer: അരിപ്പ

351. Soochippara waterfall is situated at

Answer: Wayanad

352. .The first Abkari Court in Kerala was established at:

Answer: Kottarakkara

353. കേരളാ കാളിദാസൻ’ എന്ന അപരനാമത്തില്‍ അറിയപ്പെട്ടിരുന്നത്?

Answer: കേരളവർമ്മ വലിയകോയിത്തമ്പുരാൻ

354. The publication The Muslim' was launched by Vakkom Moulavi in:

Answer: 1906

355. Biggest backwater of Kerala

Answer: Vembanad lake

356. The percentage of forest area in Kerala

Answer: 29.1%

357. Which Wildlife Sanctuary known as Silent Valley of Kannur?

Answer: Aralam

358. കേരളത്തിലെ ആദ്യ ഖാദി വില്ലേജ്

Answer: ബാലുശ്ശേരി

359. MGNREGP പദ്ധതി പ്രകാരം2019 ലെ മികച്ച പ്രവർത്തനത്തിനുള്ള ദേശീയ പുരസ്കാരം നേടിയ കേരളത്തിലെ ഗ്രാമപഞ്ചായത്ത്?

Answer: ആറാട്ടുപുഴ

360. കേരളത്തിലെ സമ്പൂർണ രക്തദാന പഞ്ചായത്ത്

Answer: മടിക്കെ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.