Kerala PSC Maths Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. How much interest, Rs. 10,000 earn in 9 months at an annual rate of 6%

Answer: 450

162. Find the missing number in the series; 357, 180, 91, 46, –––, 11

Answer: 23

163. രണ്ടു സംഖ്യകളുടെ തുക 13 ഗുണനഫലം 40 അവയുടെ വ്യത്യാസമെന്ത്

Answer: 3

164. വൃത്തത്തിന്‍റെ ഡിഗ്രി അളവിന്‍റെ മൂന്നിലൊന്ന് ഭാഗം താഴെകാണുന്നവയില്‍ ഏത് ?
a. 300
b. 200
c. 100
d. 120

Answer: 120

165. A bank compounds interest half yearly. Raju deposits Rs.25,000 in the bank at a rate of 8%. The total interest at the end of one year is?

Answer: 2,040 rupees

166. 35%of 160-45% of 120+65%of 80=?

Answer: 54

167. ഒരു കാറിന്റെ ചക്രത്തിനു 50 cm വ്യാസo ഉണ്ട്. ഈ വാഹനം 72 km/hr വേഗതയിൽ ആണ് സഞ്ചരിക്കുന്നത്‌ എങ്കിൽ 1 സെക്കന്റ്‌ സമയം കൊണ്ട് വാഹനത്തിന്റെ ചക്രം എത്ര തവണ പൂർണമായി കറങ്ങും ?

Answer: 12.

168. ഒരു അധിവര്‍ഷത്തിലെ ഫെബ്രുവരി 1-ാം തിയതി വെള്ളിയാഴ്ചയായാല്‍ മാര്‍ച്ച് 17ാം തീയതി എന്നത് എന്ന് ?

Answer: തിങ്കള്‍

169. What is the greatest number which on dividing 1223 and 2351 leaves remainders 90 and 85 respectively?

Answer: . 1133

170. The captain of a cricket team of 11 members is 26 years old and the wicket keeper is 3 years older. If the ages of these two are excluded, the average age of the remaining players is one year less than the average age of the whole team. Find out the average age of the team.

Answer: 23 years

171. Code for GATE is ETAG, then the code for SLATE will be

Answer: ETALS

172. Arjun walks 2 kms northwards and then he turns right and moves 3 kms. He again turns right and goes 2 kms and turns his left and starts walking straight. In which direction he is walking now ?

Answer: East

173. ഒരു വരിയിൽ ജയന്റെ റാങ്ക്‌ മുകളിൽ നിന്ന് 10-മതും താഴെ നിന്ന് 20 -മതും ആണെങ്കിൽ ആ വരിയിൽ ആകെ എത്ര കുട്ടികളുണ്ട്‌ ?

Answer: 29

174. അടുത്ത അക്ഷരം ഏത്‌ ?B, E, I, L, P , …T

Answer: S

175. Tractor : Trailer : : Horse : ?

Answer: Cart

176. The second day of a month is Friday, What will be the last day of the next month which has 31 days?

Answer: Data inadequate

177. If 1394 = ACID, the 4516 = ...?

Answer: DEAF

178. 9 സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 50 ആണ്. ആദ്യത്തെ 4 സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 52 ഉം അവസാന 4 സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 49 ഉം ആയാല്‍ അഞ്ചാം പദം ഏത്

Answer: 46

179. . 1200, 480, 192, ----

Answer: 76.8

180. 2011 ഒക്ടോബര്‍ 2 മുതല്‍ 2012 ഒക്ടോബര്‍ 2 വരെ (രണ്ടുദിവസവും ഉള്‍പ്പെടെ) എത്ര ദിവസങ്ങള്‍ ഉണ്ട്?

Answer: 367

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.