Kerala PSC Maths Questions and Answers 13

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 13 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
241. 540 രൂപക്ക് ഒരു സാധനം വിറ്റാലുള്ള ലാഭവും 480 രൂപയ്ക്കു വിറ്റാലുള്ള നഷ്ടവും തുല്യമാണ്. എങ്കിൽ വാങ്ങിയ വില?

Answer: 510

242. 2/3 part of a number is greater by 4 than 3/5 of it. Then the number is

Answer: 60

243. Who is the winner of PEN Award 2011?

Answer: Siddhartha Mukherji

244. സമചതുരക്കട്ട ( ക്യൂബ് ) യുടെ ഒരു വശത്തിന് 6.5 സെ.മീ ആയാല്‍ അതിന്‍റെ വ്യാപ്തം എത്ര ?

Answer: 376.225 ഘ.സെ.മീ

245. 3raise to n=81.Then 3 square root of 3 raise to n-1=……………….

Answer: 3

246. Find the Odd one out

Answer: QSR

247. A man who can swim 48 m/minute in still water. He swims 200 m against the current and 200 m with the current. If the difference between those two times is 10 minutes, what is the speed of the current?

Answer: 32 m/min

248. ക്ലോക്കില്‍ സമയം 12.25 കണ്ണാടിയിലെ പ്രതിബിംബത്തില്‍ ഇതിന്റെ സമയം എത്ര?

Answer: 11.35✅

249. P and Q can complete a work in 15 days and 10 days respectively. They started the work together and then Q left after 2 days. P alone completed the remaining work. The work was finished in --- days.

Answer: 12

250. Six bells start ringing together and ring at intervals of 4, 8, 10, 12, 15 and 20 seconds respectively. how many times will they ring together in 60 minutes ?

Answer: 31

251. What is the smallest number which when diminished by 12, is divisible 8, 12, 22 and 24?

Answer: 276

252. Distance between two stations A and B is 778 km. A train covers the journey from A to B at 84 km per hour and returns back to A with a uniform speed of 56km per hour. Find the average speed of the train during the whole journey?

Answer: 67.2 km /hr

253. ഏറ്റവും ചെറിയ അഭാജ്യസംഖ്യയുടെയും ഏറ്റവും വലിയ രണ്ടക്ക അഭാജ്യസംഖ്യയുടെയും തുക എത്ര?

Answer: 99

254. A motorboat went the river for 14 km and then up the river for 9 km. If took a total of 5 hrs the entire journey. Find the speed of the river flow if the speed of the boat in still water is 5 km/h.

Answer: 2 km/h

255. ഒരു കോഡ്‌ ഭാഷയിൽ 'ABILITY' എന്നത്‌ '1291292025' എന്ന് കോഡ്‌ ചെയ്യുന്നു. ഇതിൽ 'CAPABLE'എന്നത്‌ എങ്ങനെ കോഡ്‌ ചെയ്യാം ?

Answer: 311612125

256. Fill in the blank from the choices given below :PINDY : QMEX : : JRSF : ?

Answer: KQTE

257. How many times in a day, the hands of a clock are straight?

Answer: 44 In 12 hours, the hands coincide or are in opposite direction 22 times. In 24 hours, the hands coincide or are in opposite direction 44 times a day.

258. Find the smallest number which when divided by 8, 12, 14 leaves remainder 6 in each case.

Answer: 174

259. If the square of a number is subtracted from the cube of that number, the result is 48 then the number is

Answer: 4

260. 45 സ്ത്രീകളോ 15 പുരുഷന്‍മാരോ ഒരു ജോലി 12 ദിവസം കൊണ്ട് പൂര്‍ത്തിയാക്കും. എന്നാല്‍ ഇതേ ജോലി 5 പുരുഷന്‍മാരും 12 സത്രീകളും ചേര്‍ന്ന് എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് പൂര്‍ത്തിയാക്കും

Answer: 20

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.