Kerala PSC Maths Questions and Answers 21

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 21 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
401. lf 5 men or 10 boys can complete a work in 15 days. In how many days will 4 men and 17 boys complete it

Answer: 6 days

402. 2,4,5,6,7,8 എന്നീ സംഖ്യകൾ കൊണ്ട് പൂർണമായി ഹരിക്കാവുന്ന ഏറ്റവും ചെറിയ സംഖ്യ ഏതാണ്

Answer: 840

403. The standard of living in a country by its

Answer: Per capita income

404. 5000 രൂപയ്ക്ക് വാങ്ങിയ ഒരു സൈക്കിള്‍ 4400 രൂപയ്ക്ക് വിറ്റാല്‍ നഷ്ടശതമാനം എത്ര ?

Answer: 12

405. ക്ലാസിലെ ആകെ വിദ്യാർത്ഥികളിൽ ഗേൾസ് ബോയ്സിന്റെ മുന്നിരട്ടി വരും. എങ്കിൽ,താഴെയുള്ളവയിൽ ഏതാണ് ക്ലാസിലെ ആകെ വിദ്യാർത്ഥികളുടെ എണ്ണം അല്ലാത്തത്?
a. 42
b. 48
c. 44
d. 40

Answer: 42

406. Rahim travelled straight from point E to F at a distance of 5 km. From F he turned left and travelled 6 km and reached point G, there he took a left turn and travelled 5 km to reach point H. He took another left turn and travelled 2 km and reached point I. How far is he from the starting point ?

Answer: 4 km

407. If BROTHER is coded as 2456784 SISTER is coded as 919684, What is the code for ROBBERS … ? …

Answer: 4522849

408. 1/5+2 2/5+3 3/5+4 4/5=…………….

Answer: 11

409. Who won Australian Open women’s singles 2010?

Answer: Serena Williams

410. In a rectangle length is greater than its breadth by 4 c.m. Its perimeter is 20 cm. Then what is the area?

Answer: 21

411. In a road map the scale is 1 cm = 8 km. If there are two places of cm apart is marked in that map. Then the actual distance between that places is :

Answer: 6 km

412. 1992 എന്ന വര്‍ഷത്തില്‍ ഫെബ്രുവരി, മാര്‍ച്ച്, ഏപ്രില്‍ മാസങ്ങളില്‍ ആകെ എത്ര ദിവസങ്ങള്‍ ഉണ്ട് ?

Answer: 90

413. A ഒരു ജോലി 10 ദിവസം കൊണ്ടും B അതേ ജോലി 15 ദിവസം കൊണ്ടു തീര്‍ക്കുകയാണെങ്കില്‍ ഇവര്‍ ഒരുമിച്ച് ഈ ജോലി എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് തീര്‍ക്കും ?

Answer: 6 ദിവസം

414. The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, what is the weight of B?

Answer: 31 kg

415. ഒരു സമാന്തര പ്രോഗ്രഷന്റെ തുടർച്ചയായ 5 പദങ്ങളുടെ തുക 80 ആയാൽ മധ്യപദം എത്ര?

Answer: 16

416. Which of the following harbour in Indian Ocean has recently been transferred to China by Sri Lanka ?

Answer: HumbenThotta

417. What is the minimum age prescribed to contest in the Presidential Election?

Answer: 35 years

418. The ratio of the money with Rita and Sita is 7:15 and that with Sita and Kavita is 7:16. If Rita has Rs. 490, how much money does Kavita have?

Answer: 2400

419. How many times in a day, the hands of a clock are straight?

Answer: 44 In 12 hours, the hands coincide or are in opposite direction 22 times. In 24 hours, the hands coincide or are in opposite direction 44 times a day.

420. മൂന്ന് കാറുകളുടെ വേഗതയുടെ അംശബന്ധം 3:4:5 ആണ്. ഒരു നിശ്ചിത ദൂരം സഞ്ചരിക്കാന്‍ അവരെടുക്കുന്ന സമയത്തിന്‍റെ അംശബന്ധം എത്ര?

Answer: 6:8:10

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.