Kerala PSC Maths Questions and Answers 15

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 15 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
281. 1 ന്‍റെ 100 0/0 + 100 ന്‍റെ 2 0/0 എത്ര ?

Answer: 3

282. വിട്ടുപോയ ഭാഗത്ത് വരുന്ന സംഖ്യ ഏത് ? 3 ,6 ,11 ,18, ------38, 51

Answer: 27

283. 10വശങ്ങളുള്ള ബഹുഭുജം.അതിനു എത്ര കർണങ്ങൾ ഉണ്ട്?

Answer: 35

284. A യും B യുംദമ്പതിമാരാണ്.X ഉംYഉം സഹോദരന്മാരാണ്.കൂടാതെ X ,A യുടെ സഹോദരനാണ്.എന്നാൽ Y ,B യുടെ ആരായിരിക്കും

Answer: അളിയൻ

285. A statement followed by two assumptions I and II is given. You have to consider the statement to be true even if it seems to be at variance from commonly known facts. You are to decide which of the given assumptions can definitely be drawn from the given statement. Indicate which one of the four given alternatives is correct ? Statement : If more encouragement is given to Sports, Indians will win more gold medals at the Olympic Games. Assumptions : I. Indians do not win gold medals. II. More encouragement in Sports leads to better performance.

Answer: Only II is valid

286. Four persons attended a party.Every member had shaken hands with all other members.The number of hand shakes exchanged is

Answer: 6

287. The master bedroom of area 256 sq.ft of a new building has been completely paved with 16 vitrified square tiles.What is the length of the tile used?

Answer: 4 feet

288. A and B can finish a work 30 days if they work together. They worked together for 20 days and then B left. A finished the remaining work in another 20 days. In how many days A alone can finish the work?

Answer: 60

289. . If HCF of two numbers is 11 and the product of these numbers is 363, what is the the greater number?

Answer: 33

290. Three numbers which are co-prime to each other are such that the product of the first two is 119 and that of the last two is 391. What is the sum of the three numbers?

Answer: 47

291. The average score of a cricketer for ten matches is 38.9 runs. If the average for the first six matches is 42, what is the average for the last four matches?

Answer: 34.25

292. .2,3,4,5,6,7,8 എന്നീ സംഖ്യകൾകൊണ്ട്‌ പൂർണ്ണമായി ഹരിക്കാവുന്ന ഏറ്റവും ചെറിയ സംഖ്യ ഏത്‌ ?

Answer: 840

293. It was FRIDAY on 4th December, 2015. What was the day on 4th December, 2016 ?

Answer: Sunday

294. What decimal of an hour is a second ?

Answer: 00027

295. Criminality in the offence of data theft is being separately dealt under Section?

Answer: 65 and 66

296. Balan`s salary was decreased by 50% and subsequently increased by 50%. How much percent does he lose?

Answer: 25%

297. The length of a rectangular field is 50 meters and the breadth is 25 meters. What will be the cost of putting a grass bed across

Answer: 33,750

298. 10g is what percent of 1 Kg.

Answer: 1%

299. . 1200, 480, 192, ----

Answer: 76.8

300. താഴെപ്പറയുന്നവയിൽ ഏറ്റവും വലിയ സംഖ്യ ഏതാണ്
a. 3/2
b. 2/5
c. 1/2
d. 1/4

Answer: 3/2

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.