Kerala PSC Maths Questions and Answers 17

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 17 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
321. ഒരു ക്യാമ്പിൽ 100 പേർക്ക് 60 ദിവസത്തേക്കുള്ള ഭക്ഷണം ഉണ്ട്.പുതുതായി 20 പേർ കൂടി വന്നാൽ ഭക്ഷണം എത്ര ദിവസത്തേക്ക് തികയും?

Answer: 50

322. ഒരു സംഖ്യയെ 7 കൊണ്ട് ഹരിക്കുമ്പോൾ ഹരണഫലം 36 ശിഷ്ടം 8 കിട്ടുന്നുവെങ്കിൽ സംഖ്യ ഏത്?

Answer: 260

323. if one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is

Answer: 54

324. Ram purchases T.V. for Rs. 6,000 and sells it at 15 % loss.Then the selling price on T.V. is

Answer: 5.100

325. Complete the series. KDW,MGT,OJQ,?

Answer: QMN

326. An amount becomes Rs.11,300 in 2 years and Rs.12,600 in 4 years. The rate, if calculated at simple interest is :

Answer: 6.5%

327. The three-fifth of a number is 40 more than the 40 percent of the same number. The number is :

Answer: 80

328. 2009 april 7 ഏത് ദിവസമാണ്?

Answer: tuesday

329. ഗീത ഒരു ജോലിയുടെ 1/6 ഭാഗം 5 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും. സുമ ആ ജോലിയുടെ 2/5 ഭാഗം 8 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും. 2 പേരും കൂടി ഒരുമിച്ചു ആ ജോലി എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും ?

Answer: 12 days

330. 10 മിനിറ്റ് കൊണ്ട് അനീഷ്‌ 50 വാക്കും വിജിത്ത് 40 വാക്കും ടൈപ്പ് ചെയ്യും. രണ്ടു പേർക്കും കൂടി 360 വാക്കുകൾ ടൈപ്പ് ചെയ്യാൻ എത്ര സമയം വേണം ?

Answer: 40 minute

331. The median of the following data is— 25, 34, 31, 23, 22, 26, 35, 26, 20, 32

Answer: 26

332. KIJM : QOPS :: MKLO : ?

Answer: OMNQ

333. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following— 1. Seed 2. Flower 3. Soil 4. Plant 5. Fruit

Answer: 3, 1, 4, 2, 5

334. In a road map the scale is 1 cm = 8 km. If there are two places of cm apart is marked in that map. Then the actual distance between that places is :

Answer: 6 km

335. Simplify 2 ½-3 2/3 +1 5/6=

Answer: B=2/3

336. അടുത്ത അക്ഷരം ഏത്‌ ?B, E, I, L, P , …T

Answer: S

337. If 204 ÷ 12.75 = 16, then 2.04 ÷ 1.275 = ?

Answer: 1.6

338. Raju is sorry _____ what he has done

Answer: for

339. കൂട്ടത്തില്‍പ്പെടാത്തത് ഏത്? 8,27,125,343,729,1331

Answer: 729

340. Replace the question mark (?) in the following series? 241, 260, ?, 389, 465, 510

Answer: 298

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.