Kerala PSC Maths Questions and Answers 10

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 10 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
181. ഒരു കാർ മണിക്കൂറിൽ 60 കിലോമീറ്റർ വേഗതയിൽ സഞ്ചരിക്കുന്നു. ഈ കാർ 2 മണിക്കൂർ 48 മിനിറ്റ് കൊണ്ട് എത്ര ദൂരം സഞ്ചരിക്കും?

Answer: 168 കിലോമീറ്റർ

182. A and B can do a work in 10 days. B and C can do it in 12 days. C and A can do it in 15 days. If A, B, and C work together, then the work will complete

Answer: 8

183. Two numbers are in the ratio 2 : 3. lf eight is added to both the number ratio becomes 3 : 4. Then the numbers are

Answer: 16,24

184. If the number 3 5 7 x 4 is divisible by 6, then value of x is :

Answer: 0

185. 40 കുട്ടികളുള്ള ഒരു സംഘത്തിലെ ശരാശരി വയസ് 14.16 വയസുകാരൻ പോയി മറ്റൊരാൾ വന്നപ്പോൾ ശരാശരി 1/4 വയസ് കുറഞ്ഞു.പുതുതായി വന്ന ആളുടെ വയസ് എത്ര?

Answer: 6

186. അർജുൻ ഒരു ജോലി 35 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യുമ്പോൾ ബിജു അതെ ജോലി 45 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും. രണ്ടു പേർക്കും കൂലിയായി 3200 രൂപ കിട്ടിയെങ്കിൽ ബിജുവിന് എത്ര കിട്ടും ?

Answer: 1400

187. The savings of an employee is 1/5th of his salary.when he changes his savings to 1/6th of the salary,there is a difference of Rs.200.His salary is:

Answer: .6,000

188. If a*b = a+b+1 and if a*5 = b*4 =11 then a*b is :

Answer: 11

189. Ajay can do a particular work in 6 days . Bilal can do the same work in 8 days. Ajay and Bilal signed to do it for Rs. 3200. They completed the work in 3 days with the help of Deepu. How much is to be paid to Deepu?

Answer: Rs. 400

190. A boat goes 24 km upstream and 28 km downstream in 6 hrs. It goes 30 km upstream and 21 km downstream in 6 hrs and 30 minutes. The speed of the boat in still water is

Answer: 10 km/h

191. Who is the Miss Universe of 2017 ?

Answer: Demi Le Nel Peters

192. 24 പേർ ദിവസേന 8 മണിക്കൂർ ജോലി ചെയ്താൽ 10 ദിവസം കൊണ്ട്‌ ഒരു ജോലി തീരും .ദിവസേന 10 മണിക്കൂർ ജോലി ചെയ്ത്‌ 6 ദിവസം കോണ്ട്‌ ആ ജോലി തീർക്കാൻ എത്ര ആളുകൾ വേണം ?

Answer: 30

193. ഒരു കോഡ്‌ ഭാഷയിൽ 'ABILITY' എന്നത്‌ '1291292025' എന്ന് കോഡ്‌ ചെയ്യുന്നു. ഇതിൽ 'CAPABLE'എന്നത്‌ എങ്ങനെ കോഡ്‌ ചെയ്യാം ?

Answer: 311612125

194. ബാബു ഒരു അലമാര 8750 രൂപയ്ക്ക്‌ വാങ്ങി 125 രൂപ മുടക്കി അത്‌ വീട്ടിലെത്തിച്ചു. പിന്നീട്‌ അത്‌ 125 രൂപ ലാഭത്തിന്‌ വിറ്റാൽ വിറ്റ വിലയെന്ത്‌ ?

Answer: 9000 രൂപ

195. Raju is sorry _____ what he has done

Answer: for

196. The sixth part of a number exceeds the seventh part by `2`. The number is

Answer: 84

197. (3% of 300)+(20% of 20)

Answer: 10

198. The sum of two numbers is 14 and their difference is 10. Find the product of the two numbers.

Answer: 24

199. ഒരു പരീക്ഷയില്‍ ജയിക്കാന്‍ 35% മാര്‍ക്ക് വേണം. ഒരാള്‍ക്ക് 96 മാര്‍ക്ക് കിട്ടിയപ്പോള്‍ 16 മാര്‍ക്കിന് തോറ്റു. പരീക്ഷയുടെ ആകെ മാര്‍ക്ക് എത്ര

Answer: 320

200. ഒരു സംഖ്യയെ 10 കൊണ്ട് ഹരിക്കുമ്പോള്‍ 8 ശിഷ്ടം കിട്ടുന്നു. അതേ സംഖ്യയെ 5 കൊണ്ട് ഹരിക്കുമ്പോള്‍ ലഭിക്കുന്ന ശിഷ്ടം

Answer: 3

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.