Kerala PSC Maths Questions and Answers 2

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 2 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
21. What least numbers must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23

Answer: 2

22. 40 രൂപയ്ക്ക് വാങ്ങിയ ഓറഞ്ച് 50 രൂപയ്ക്ക് വിറ്റാൽ ലാഭശതമാനം എത്രയാണ്

Answer: 25%

23. A product is selling with 10% profit. if it selling for Rs.500 then, the profit will be 25%, then what is the selling price?

Answer: 440

24. A man has equal number of one rupee, five rupee and ten rupee notes with him. If he has Rs. 480 with him, the number of one rupee note is :

Answer: 30

25. മൂന്ന് പുരുഷന്മാർക്കോ നാലു സ്ത്രീകൾക്കോ ഒരു ജോലി തീർക്കാൻ 43 ദിവസം വേണം. എങ്കിൽ 7 പുരുഷന്മാർക്കും 5 സ്ത്രീകൾക്കും അതെ ജോലി പൂർത്തിയാക്കാൻ എത്ര ദിവസം വേണം ?

Answer: 12

26. If f(a)=a(Square)+2a-1,then f(8)-f(5)=

Answer: 45

27. .If A=B/2,B=C(Square)/2 and C=2 Square root of 3 which is A of the following?

Answer: 3

28. 1992 എന്ന വര്‍ഷത്തില്‍ ഫെബ്രുവരി, മാര്‍ച്ച്, ഏപ്രില്‍ മാസങ്ങളില്‍ ആകെ എത്ര ദിവസങ്ങള്‍ ഉണ്ട് ?

Answer: 90

29. Kamal will complete work in 20 days. If Suresh is 25% more efficient than Kamal, he can complete the work in ----- days.

Answer: 16

30. Two numbers are in the ratio 2 : 3. If their L.C.M. is 48. what is sum of the numbers?

Answer: 40

31. Present ages of Kiran and Syam are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively. What is Syam's present age in years?

Answer: 24

32. In a stream that is running at 2 km/h, a man goes 10 km upstream and comes back to the starting point in 55 minutes. Find the speed of the man in still water

Answer: 22 km/h

33. Code for GATE is ETAG, then the code for SLATE will be

Answer: ETALS

34. First Digital State of India

Answer: Kerala

35. 2/3 ന്റെ ഗുണന വിപരീതം ?

Answer: -3/2

36. Rekha is taller than Asha. Deepa is as tall as Priti. Supriya is shorter than Veena. Sita is taller than Asha. Veena is shorter than Deepa. Who is the shortest ?

Answer: Supriya

37. An accurate clock shows 8 o'clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o'clock in the afternoon?

Answer: 180 degree

38. Find the odd man out. 3, 5, 15, 75, 1120, 84375

Answer: 1120

39. Find the missing numbers in this series: 2,6,18,54,-,486,1458

Answer: 162

40. ഒരു സ ്ത്രീയെ ചൂണ്ടി ക്കാട്ടി സരിത ഇങ്ങനെ പറ ഞ്ഞു. ഇത് എന്‍റെ അച്ഛന്‍റെ മകന്‍റെ അമ്മൂമ്മ യുടെ ഒരേയൊരു മക ളാ ണ്. ഒപ്പമുണ്ടാ യി രുന്ന സ ്ത്രീ സരി തയുടെ ആരാണ്?

Answer: അമ്മ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.