Kerala PSC Maths Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. ഭൂമിയിൽ നിന്ന് ഒരു വസ്തുവിന്റെ പലായനപ്രവേഗം

Answer: 11. 2 Km/Sec.

102. 40 രൂപയ്ക്ക് വാങ്ങിയ ഓറഞ്ച് 50 രൂപയ്ക്ക് വിറ്റാൽ ലാഭശതമാനം എത്രയാണ്

Answer: 25%

103. വിട്ടുപോയ സംഖ്യ ഏത് 31,37,41......47

Answer: 43

104. ലോകസഭയില്‍ അംഗമാകുന്നതിനുള്ള ഏറ്റവും കുറഞ്ഞ പ്രായം ?

Answer: 25

105. മണിക്കൂറിൽ 10 km/hr വേഗതയിലും 15 km/hr വേഗതയിലും യാത്ര ചെയ്യുന്ന രണ്ട് സൈക്കിൾ യാത്രക്കാർ നിശ്ചിത ദൂരം പിന്നിട്ടത് 10 മിനുട്ട് വ്യത്യാസത്തിലാണ്. അവർ എത്ര ദൂരമാണ് യാത്ര ചെയ്തത്?

Answer: 5 km

106. ഒരു ത്രികോണത്തിന്‍റെ ഒരു വശത്തിന്‍റെ നീളം 60 സെന്‍റിമീറ്ററും അതിന്‍റെ എതിര്‍മൂലയില്‍ നിന്നു ആ വശത്തേക്കുള്ള ലംബദൂരം 25 സെന്‍റിമീറ്ററും ആയാല്‍ പരപ്പളവ് എത്ര ?

Answer: 750 ച.സെ.മീ

107. ഒരു സമചതുരത്തിന്‍റെ പരപ്പളവ് 784. ച.സെ.മീറ്റര്‍ ആയാല്‍ അതിന്‍റെ വികര്‍ണത്തിന്‍റെ നീളം എത്ര ?

Answer: 784 സെ.മീ

108. 0.00003 * 0.11 =

Answer: 0.0003

109. 12 മീറ്റർ നീളവും8 മീറ്റർ വീതിയുമുള്ള ഒരു റൂമിൻറെ തറയിൽ 50 cm നീളവും 30cm വീതിയുമുള്ള ടൈൽ ഒട്ടിക്കണം.എത്ര ടൈൽ വേണം?

Answer: 640

110. Two statements are given followed by two conclusions I and II. You have to consider the two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which one of the given conclusions is definitely drawn from the given statements. Statement : All virtuous persons are happy. No unhappy person is virtuous. Conclusions : I. Happiness is related to virtue II. Unhappy person is not virtuous.

Answer: Both I and II follow

111. Average height of 10 students in a class is 150 cm. A boy of height 160 cm left the class and a boy of height 148 cm is admitted. Then what is the average height of the students in the class now?

Answer: 148.8

112. If a man sell his horse for Rs. 450, he would lose 25%. For what price he would sell his horse if he has to get 15% gain?

Answer: 690

113. A boat travels upstream from B to A and downstream from A to B in 3 h. If the speed of the boat in still water is 9 km/h and the speed of the current is 3 km/h, what distance between A and B?

Answer: 12 km

114. ഒരു സാധാരണ വര്‍ഷത്തിലെ മാര്‍ച്ച് ഒന്നാം തിയതി ശനിയാഴ്ചയാണെങ്കില്‍ ആ വര്‍ഷത്തിലെ ജൂണ്‍ പതിനഞ്ച് ഏതു ദിവസമായിരിക്കും.

Answer: ഞായര്‍

115. The HCF of two numbers is 23 and the other two factors of their LCM are 13 and 14. What is the largest number?

Answer: 322

116. A can do a piece of work in 6 days and B can do in 4 days.How long will they take if both work together?

Answer: B=2 2/5

117. അച്ഛന്റെയും മകന്റെയും ഇപ്പോഴത്തെ വയസ്സിന്റെ അനുപാതം 6:1 ആണ്‌ . അഞ്ച്‌ വർഷം കഴിഞ്ഞ്‌ അവരുടെ വയസ്സിന്റെ അനുപാതം 7:2 ആകും . മകന്റെ ഇപ്പോഴത്തെ വയസ്സ്‌ എത്ര?

Answer: 5

118. P is able to do a piece of work in 15 days and Q can do the same work in 20 days. If they can work together for 4 days, what is the fraction of work left?

Answer: 8/15

119. Biju is 40 years old and Shaiju is 60 years old. How many years ago was ratio of their ages 3:5?

Answer: 10 years

120. മൂന്ന് വര്‍ഷം മുമ്പ് രാജന്‍റെ വയസ്സ് X എന്നാല്‍ 12 വര്‍ഷം കഴിയുമ്പോള്‍ രാജന്‍റെ വയസ്സ് എത്ര?

Answer: X+15

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.