Kerala PSC Maths Questions and Answers 14

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 14 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
261. .32 ൻറെ ഭിന്നസംഖ്യ രൂപം?

Answer: 32/100

262. If in a code language PRINCIPAL is written as MBOQSOMVW and TEACHER is written as FDVSZDB, how is CAPITAL written in that code ?

Answer: SVMOFVW

263. If the diameter of a circle is increased by 100%, its area is increased by :
a. 100%
b. 400%
c. 300%
d. 200%

Answer: 300%

264. ഒരാള്‍ 60 മീറ്റര്‍ വടക്കോട്ട്‌ നടന്ന ശേഷം വലത്ത് തിരിഞ്ഞു 50 മീറ്റര്‍ നടന്നു , പിന്നീട് ഇടതു തിരിഞ്ഞു 40 മീറ്റര്‍ നടന്നു വീണ്ടും ഇടതു തിരിഞ്ഞു 50 മീറ്റര്‍ നടക്കുന്നു. പുറപ്പെട്ട സ്ഥലത്ത് നിന്നും എത്ര അകലെയാണ് അയാള്‍ ഇപ്പോള്‍ ? *

Answer: 100 മീറ്റര്‍

265. The average of three numbers is 20.If the sum of the first two numbers is 42,the third number is:

Answer: 18

266. In Kiran’s opinion, his weight is greater than 65 kg but less than 72 kg. His brother does not agree with Kiran and he thinks that Kiran’s weight is greater than 60 kg but less than 70 kg. His mother’s view is that his weight cannot be greater than 68 kg. If all are them are correct in their estimation, what is the average of different probable weights of Kiran?

Answer: 67 kg

267. In an examination, a student’s average marks were 63. If he had obtained 20 more marks for his Geography and 2 more marks for his history, his average would have been 65. How many subjects were there in the examination?

Answer: 11

268. സ്‌കൂട്ടറിൽ 36 കി.മീ. വേഗതയിൽ സഞ്ചരിച്ച് 4 മണിക്കൂർ കൊണ്ട് സ്‌കൂളിലെത്തുന്ന അധ്യാപകൻ 3 മണിക്കൂർ കൊണ്ട് സ്കൂളിലെത്തണമെങ്കിൽ സ്കൂട്ടറിന്റെ വേഗം എത്ര കി.മീ. ആക്കണം ?

Answer: 48

269. .In the question below three words are given.They are followed by four words one of which stands for the class to which these three words belong.Identify that word:Barbarous,Crude,Rude

Answer: .Unrefined

270. Which of the following harbour in Indian Ocean has recently been transferred to China by Sri Lanka ?

Answer: HumbenThotta

271. Who is the new Chairman of National Scheduled Tribes Commission ?

Answer: Nandakumar Sai

272. വിട്ടുപോയ ഭാഗത്ത്‌ ഏത്‌ അക്ഷരക്കൂട്ടങ്ങൾ ചേർക്കുമ്പോഴാണ്‌ പ്രത്യേക ക്രമത്തിൽ ആവർത്തിക്കുന്നത്‌ ? a_ bbc _ aab _ cca _ bbcc

Answer: acba

273. Code for GATE is ETAG, then the code for SLATE will be

Answer: ETALS

274. Three numbers are in the ratio of 2 : 3 : 4 and their L.C.M. is 240. Their H.C.F. is:

Answer: 20

275. If you accept my _____ you will see a doctor

Answer: advice

276. If 15 men do a job in 16 days, in how many days will 12 men do the same?

Answer: 20

277. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

Answer: 15 days

278. Find the next term 0,6,24,60,120,210,...........?

Answer: 336

279. ഒരു സമാന്തര ശ്രേണിയിലെ ആദ്യത്തെ n പദങ്ങളുടെ തുക 2n^2+3 ആയാല്‍ അതിന്‍റെ രണ്ടാം പദം എന്ത ്?

Answer: 6

280. 2011 ഒക്ടോബര്‍ 2 മുതല്‍ 2012 ഒക്ടോബര്‍ 2 വരെ (രണ്ടുദിവസവും ഉള്‍പ്പെടെ) എത്ര ദിവസങ്ങള്‍ ഉണ്ട്?

Answer: 367

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.