Kerala PSC Maths Questions and Answers 8

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 8 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
141. 0.16 ൻറെ വർഗ്ഗം?

Answer: 0.0256

142. Find the missing number in the series; 357, 180, 91, 46, –––, 11

Answer: 23

143. 30 ച.സെ മീ വിസ്തീര്‍ണ്ണമുള്ള ഒരു ചതുരത്തെ കോണോടു കോണ്‍ മടക്കി ത്രികോണമാക്കിയാല്‍ അതിന്‍റെ വിസ്തീര്‍ണമെത്ര

Answer: 15 ച.സെ മീ

144. രണ്ടു തീവണ്ടികൾ ഒരേ സമയത്ത് കൊൽക്കത്ത , ഡൽഹി തുടങ്ങിയ സ്ഥലങ്ങളിൽ നിന്നു യഥാക്രമം 80 Km/hr, 95 km/hr വേഗതകളിൽ യാത്ര തുടങ്ങുന്നു. ഇവ ഒരേ സ്ഥലത്ത് എത്തിയപ്പോൾ രണ്ടാമത്തെ തീവണ്ടി 180 km കൂടുതൽ സഞ്ചരിച്ചതായി കണ്ടു എങ്കിൽ കൊൽക്കത്തയും ഡൽഹിയും തമ്മിലുള്ള അകലം എത്ര ?

Answer: 2100 Km

145. ഒരു NCC ക്യാമ്പ് 100 പേർക്ക് 60 ദിവസത്തേക്ക് ഭക്ഷണം കരുതി വെച്ചിട്ടുണ്ട്. പുതുതായി 20 പേർ കൂടി വന്നാൽ ഭക്ഷണം എത്ര ദിവസത്തേക്ക് തികയും ?

Answer: 50 days

146. 2016 ജനുവരി 1വെള്ളിയാഴ്ചയാണ്. ഫെബ്രുവരിയിലെ ആദ്യ ദിവസം ഏതാഴ്ചയാണ് .

Answer: തിങ്കള്‍

147. Distance between two stations A and B is 778 km. A train covers the journey from A to B at 84 km per hour and returns back to A with a uniform speed of 56km per hour. Find the average speed of the train during the whole journey?

Answer: 67.2 km /hr

148. Father is aged three times more than his son Anil. After 8 years, he would be two and a half times of Anil's age. After further 8 years, how many times would he be of Anil's age?

Answer: 2 times

149. The L.C.M of two numbers is 2079 and their H.C.F.is 27.If one of the number is 189,find the other:

Answer: D=297

150. The smallest number which if divided by 9,12, and 16, each time 5 remains. The number is _____

Answer: 149

151. Code for GATE is ETAG, then the code for SLATE will be

Answer: ETALS

152. ബാബു ഒരു അലമാര 8750 രൂപയ്ക്ക്‌ വാങ്ങി 125 രൂപ മുടക്കി അത്‌ വീട്ടിലെത്തിച്ചു. പിന്നീട്‌ അത്‌ 125 രൂപ ലാഭത്തിന്‌ വിറ്റാൽ വിറ്റ വിലയെന്ത്‌ ?

Answer: 9000 രൂപ

153. Raj can do a piece of work in 5 hours. Hari and Siva can do it in 3 hours. Raj and Siva can do it in 4 hours. How long will Hari take to do it ?

Answer: 4 hours

154. Raju crosses a 600m long street in 5 minutes what is his speed in km per hour?

Answer: 7.2km/hr

155. The length of a rectangular field is 50 meters and the breadth is 25 meters. What will be the cost of putting a grass bed across

Answer: 33,750

156. Mean proportional of 18 and 2 is

Answer: 6

157. A batsman make a score of 80 runs in his 16th innings and thereby increasing his average by 2 runs. Find his average after 16th innings

Answer: 50

158. If 6th March, 2005 is Monday, what was the day of the week on 6th March, 2004?

Answer: Sunday

159. 4 സംഖ്യ ക ളുടെ ശരാ ശരി 10 ആണ ്. 5,9 എന്നീ സംഖ്യ കള്‍ ഉള്‍പ്പെടുത്തി യാല്‍ പുതിയ ശരാശരി എത്ര?

Answer: 9

160. 4 വർഷങ്ങൾക്കു മുൻപ് ഇരട്ട സഹോദരന്മാരുടെ വയസ്സുകളുടെ തുക 28 , എന്നാൽ ഇപ്പോൾ അവരുടെ വയസ്സ് എത്രയാണ്

Answer: 18

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.