Kerala PSC Maths Questions and Answers 11

This page contains Kerala PSC Maths Questions and Answers 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. Ram started a business with a capital of Rs. 18,000. Four months later Lakshman joined with him with a capital of Rs. 24,000. At the end of the year total proflt earned was Rs. 5,100. Lakshman‘s shares in the profit is

Answer: 2,400

202. 3 മീറ്റർ തുണിയുടെ വില 425.10 ആയാൽ 5 മീറ്റർ തുണിയുടെ വില എത്രയാണ്

Answer: 708.5

203. If ₹.19488 is distributed to 3 partners X,Y and Z in the ratio 5:2:7 respectively. What is the total of Y and Z amount?

Answer: 12528

204. 12.5% of x is 20, what is x ?

Answer: 160

205. FILM : ADGH :: MILK : ?

Answer: HDGF

206. In a coding system PEN is written as NZO and BARK as CTSL. How can we write PRANK in that coding system ?

Answer: NSTOL

207. If BROTHER is coded as 2456784 SISTER is coded as 919684, What is the code for ROBBERS … ? …

Answer: 4522849

208. A bicycle is sold for Rs.1800 at a loss of 10%.What is the cost price?

Answer: .2000

209. The value of (x a+b) a-b (x b+c) b-c (x c+a) c-a

Answer: 1

210. If a*b = a+b+1 and if a*5 = b*4 =11 then a*b is :

Answer: 11

211. In an electron two person contested one of the candidates obtained 40 percent vote and he is declared elected at a margin of 300 vote. Then what is the is total number of voters?

Answer: 1300

212. താഴെ തന്നിട്ടുള്ളതില്‍ ഏതാണ് അധിവര്‍ഷം.
a. 1966
b. 1968
c. 1970
d. 1974

Answer: 1968

213. What is the greatest number which on dividing 1223 and 2351 leaves remainders 90 and 85 respectively?

Answer: . 1133

214. The average of six numbers is x and the average of three of these is y. If the average of the remaining three is z, then

Answer: 2x = y + z

215. താഴെ പറയുന്നവയിൽ ഒറ്റയാൻ ഏത്?
a. വൃത്തസ്തംഭം
b. സമചതുരസ്തംഭം
c. ക്യൂബ്
d. ചതുരസ്തംഭം

Answer: വൃത്തസ്തംഭം

216. How many pieces, each the length of 4.5 meters, can be cut out from 225 meters of a wire?

Answer: 50

217. How many ‘8’ are there followed by an even number and preceded by an odd number? 3825832832827848568784286

Answer: 3

218. The 12th date of a month is Saturday. Then the third Tuesday will be on?

Answer: 15

219. 2 × 50 × 10 + 50 × 50 + 10 × 10 = ____

Answer: 3600

220. 150 മീറ്റര്‍ നീളമുള്ള ഒരു ട്രെയിനിന് ഒരു വിളക്ക് കാലിനെ കടന്നു പോകാന്‍8 സെക്കന്‍റ് വേണം. എന്നാല്‍ ഇതേ ട്രെയിനിന് 300 മീറ്റര്‍ നീളമുള്ള പ്ളാറ്റ്ഫോം മറികടക്കാന്‍ എത്ര സമയം വേണം.

Answer: 24 സെ.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.