Kerala PSC Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. ദൈവത്തിന്റെ വാസസ്ഥലം എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം ഏത്

Answer: ഹരിയാന

162. താഴെ പറയുന്നവയില്‍ അകര്‍മ്മക ക്രീയ ഏതാണ്
a. ഇരിക്കുക
b. ഇടിക്കുക
c. പിടിക്കുക
d. തിന്നുക

Answer: ഇരിക്കുക

163. ക്വിറ്റിന്ത്യാ സമരം നടന്ന വര്‍ഷം ഏത് ?

Answer: 1942

164. Transport layer of OSI model lies between Network and ___________ layer

Answer: Session

165. കിഴക്കിന്റെ പ്രകാശനഗരം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: ഗോഹട്ടി

166. Dibbler is used for—

Answer: Seed sowing

167. Who​ ​is​ ​the​ ​author​ ​of​ ​‘Indica’?

Answer: Megasthanes*

168. Which of the following is a cyber crime against individual?
a. Email spoofing
b. Cyber Defamation
c. Cyber stalking
d. All of these

Answer: All of these

169. The court .........cognisance of the criminal's words.

Answer: -took

170. ഇന്ത്യയിലെ ജനസംഖ്യ (2001 സെൻസസ് പ്രകാരം) ?

Answer: 1028737436

171. റോക്കറ്റിൽ ഉപയോഗിക്കുന്ന സാങ്കേതിക വിദ്യ ഉപയോഗിച്ച് കൃത്രിമ ഹൃദയം നിർമ്മിക്കുന്ന രാജ്യം

Answer: ചൈന

172. Name the author who was recently honoured with the Indian of the Year Award by Brands Academy.

Answer: Preeti Shenoy

173. Who is regarded as the ‘Father of Indian Planning?

Answer: M.Visweswarayya

174. ഒരു ടൂത്ത്‌ പേസ്റ്റിൽ 25% കൂടുതൽ എന്ന് എഴുതിയിരിക്കുന്നു. എത്ര ശതമാനം കിഴിവിന്‌ തുല്യമാണ്‌ ഇത്‌ ?

Answer: 20

175. Find the angle made by the minute hand in 50 minutes.

Answer: 300

176. 'Intuition' എന്ന പദത്തിന് നല്കാവുന്ന മലയാള രൂപം?

Answer: ഭൂതോദയം

177. The best American film of all time, according to the American Film Institutes contest for 100 best films

Answer: Citizen Kane

178. തെറ്റായ രീതിയിൽ രജിസ്‌ട്രേഷൻ നമ്പർ പ്രദര്ശിപ്പിക്കുന്ന വാഹനങ്ങൾ പിടികൂടാൻ മോട്ടോർ വാഹന വകുപ്പും എൻഫോഴ്‌സ്‌മെന്റ് വകുപ്പും നടപ്പിലാക്കിയ പരിശോധന ഏത് പേരിൽ അറിയപ്പെടുന്നു

Answer: ഓപ്പറേഷൻ നമ്പർ

179. 4 * (3)^1/2 വശമുള്ള ഒരു സമഭുജത്രികോണത്തിന് പുറത്ത് വരയ്ക്കാവുന്ന വൃത്തത്തിന്‍റെ വിസ്തീര്‍ണ്ണം കാണുക.

Answer: 16* 22/7

180. കല്‍പ്പാത്തി സമരം നടന്ന ജില്ല?

Answer: പാലക്കാട

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.