Kerala PSC Questions in Malayalam 18

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 18 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
341. 0.16 ൻറെ വർഗ്ഗം?

Answer: 0.0256

342. A group of men ____ creating trouble

Answer: being

343. ലോക് സഭയിൽ വോട്ട് ചെയ്ത ആദ്യ പ്രസിഡന്റ്‌ ആരാണ്

Answer: കെ ആർ നാരായണൻ

344. കറന്‍സി നോട്ടുകള്‍ ഇറക്കാനുള്ള അവകാശം സര്‍ക്കാരില്‍ നിഷിപ്തമാക്കിയ ബ്രിട്ടീഷ് നിയമമെന്ത്?

Answer: 1861ലെ പേപ്പര്‍ കറന്‍സി Act

345. രക്തത്തെക്കുറിച്ചുള്ള പഠനം?

Answer: ഹീമറ്റോളജി

346. When 130494 is divided by 239 the quotient is 546. The quotient when 1304.94 is divided by 0.546 is

Answer: 2390

347. Pick out the correct tag question:You will come for the party,_____________?

Answer: won’t you

348. Which of the following is correctly spelt?

Answer: Pediatrics

349. റബ്ബറിനെ ബാധിക്കുന്ന ചീക്ക് രോഗത്തിന് കാരണം?

Answer: ഫംഗസ്

350. IT@School പ്രോജക്ട് ആരംഭിച്ചത് ?

Answer: 2001

351. .Arun said,”charity begins at home”.Report the speech.

Answer: Arun stated that charity begins at home

352. പോരുക പോരുക നാട്ടാരെ, പോർക്കളമെത്തുക നാട്ടാരെ, ചേരുക ചേരുക സമരത്തിൽ, സ്വാതന്ത്രയത്തിൻ സമരത്തിൽ,... ..സർ സിപി നിരോധിച്ച ഈ ഗാനം ആരുടെ വരികൾ ആണ്

Answer: എസ് കെ പൊറ്റക്കാട്

353. 2016-ലെ കേന്ദ്ര സാഹിത്യ അക്കാദമി അവാർഡിന് അർഹനായ മലയാള കവി?

Answer: പ്രഭാവർമ്മ

354. What is the name of the Children's Neighbourhood Groups?

Answer: Balasabhas

355. The first Khadi village in Kerala

Answer: Balusseri

356. Who is the head of Lokpal search panel to select members of anti-corruption ombudsman Lokpal?

Answer: Ranjanna prakash Desai

357. Where is the head quarters of GATT organisation?

Answer: Geneva

358. `ലിത്താര്‍ജ്` ഏത് മൂലകത്തിന്‍റെ അയിരാണ്

Answer: ലെഡ്

359. കേരള പ്രദേശ് കോൺഗ്രസ് കമ്മിറ്റിയുടെ അധ്യക്ഷൻ (KPCC)

Answer: കെ. സുധാകരൻ

360. പൊതുജനങ്ങൾക്ക് സംസ്ഥാനത്തുടനീളം പെട്രോൾ - ഡീസൽ പമ്പുകൾ ആരംഭിക്കുന്നതിന്റെ ഭാഗമായി  കെഎസ്ആർടിസി യുടെ ആദ്യത്തെ പെട്രോൾ പമ്പ് നിലവിൽ വരുന്നത്

Answer: ചേർത്തല

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.