Kerala PSC Repeated Questions 20

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 20 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
381. സ്വച്ഛ്‌ ഭാരത് അഭിയാന്റെ റിപ്പോർട്ട് പ്രകാരം ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും വൃത്തിയുള്ള നഗരം ഏത്

Answer: മൈസൂർ

382. A product is selling with 10% profit. if it selling for Rs.500 then, the profit will be 25%, then what is the selling price?

Answer: 440

383. മദര്‍ തെരേസയുടെ ജന്മസ്ഥലം?

Answer: യുഗോസ്ലാവിയ

384. ഭരണഘടന നിർമ്മാണ സഭ രൂപീകരിക്കണമെന്ന് ആവശ്യം ആദ്യമായി ഉന്നയിച്ച രാഷ്ട്രീയ പാർട്ടി

Answer: swaraj party

385. ആവർത്തന പട്ടികയിലെ ആദ്യത്തെ മൂലകം?

Answer: ഹൈഡ്രജൻ

386. .കേരളത്തിന്റെ തെക്കേ അറ്റത്തുള്ള താലൂക്ക് ?

Answer: നെയ്യാറ്റിന് കര

387. Harijan Asram founded by Gandhiji at :

Answer: Sabarmati

388. Cauliflower belongs to the family—

Answer: Cruciferae

389. The widely used antibiotic Penicillin produced by :

Answer: A fungus

390. Accredited Social Health Activist(ASHA) started in 2005. Number of diseases covered by Integrated Child Development Scheme?

Answer: 6

391. An employee same salary every month. His average income per day will be:

Answer: Maximum for the period of February,March,April

392. Who among the following is called the “guardian of the public purse” of India?

Answer: Comptroller and Auditor General of India

393. A causes Z to go within a walled space and locks Zin.Z is thus prevented from proceeding in any direction beyond the circumscribing line of wall.The offence committed by’A’ is:

Answer: .Not an offence

394. ..he smaller gears inside the differential casing are:

Answer: Pinion gear

395. 2017_ലെ വള്ളത്തോള്‍ അവാര്‍ഡ് ജേതാവ് ?

Answer: പ്രഭാവര്‍മ്മ

396. If in a certain language RANGE is coded as 12345, then find the code for ANGER.

Answer: 23451

397. Dakshayani, which is in news recently, is a/an _____?

Answer: Animal

398. കേരളത്തിൽ ഏറ്റവും ചെറുപ്രായത്തിൽ മുഖ്യമന്ത്രിയായ വ്യക്തി

Answer: എ കെ ആൻറണി

399. Which country provided support to Idukky project?

Answer: Canada

400. സമയം 12.15 ക്ലോക്കിലെ മിനിട്ട് മണിക്കൂര്‍ സൂചികള്‍ തമ്മിലുള്ള കോണളവ് എത്ര?

Answer: 82.5 degree

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.