Kerala PSC Questions 8

This page contains Kerala PSC Questions 8 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
141. In which of the following states is Tungabhadra project of irrigation

Answer: Andhra Pradesh

142. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യത്തെ ഇ-കോടതി സ്ഥാപിച്ചത് ഏത് ഹൈക്കോടതിയിൽ ആണ്?

Answer: ഹൈദരാബാദ്

143. 3000 ത്തിന്‍റെ 1/2 ഭാഗം സജിയും 1/4 ഭാഗം വിജിയും വീതിച്ചെടുത്തു ഇനി എത്ര രൂപ ബാക്കിയുണ്ട് ?

Answer: 1500

144. കാജു ഫെനി എവിടെത്തെ പ്രശസ്തമായ പാനീയമാണ്?

Answer: ഗോവ

145. മലബാറിൽ ഞനൊരു യാർത്ഥ മനുഷ്യനെ കണ്ടു എന്ന് വിവേകാനന്ദൻ പറഞ്ഞത് ആരെക്കുറിച്ച്?

Answer: ചട്ടമ്പിസ്വാമികൾ

146. അന്താരാഷ്ട്ര ഒളിമ്പിക് കമ്മിറ്റിയുടെ എത്തിക്സ് കമ്മീഷന്റെ അദ്ധ്യക്ഷനായി തെരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ടത്?

Answer: ബാൻ കി മൂൺ

147. In an electron two person contested one of the candidates obtained 40 percent vote and he is declared elected at a margin of 300 vote. Then what is the is total number of voters?

Answer: 1300

148. The first weekly paper published by the Indian National Congress in 1889?

Answer: Voice of India.

149. Ajay can do a particular work in 6 days . Bilal can do the same work in 8 days. Ajay and Bilal signed to do it for Rs. 3200. They completed the work in 3 days with the help of Deepu. How much is to be paid to Deepu?

Answer: Rs. 400

150. Nelsan Ellis, who passed away on July 8, 2017, was:

Answer: American Actor

151. കലിംഗ യുദ്ധം നടത്തിയ ചക്രവർത്തി

Answer: അശോകൻ

152. In IT Act 2008 SECTION 66 E deals with

Answer: Violation of Privacy

153. The first Khadi village in Kerala?

Answer: Balussery

154. The viceroy who is known as “The Popular Viceroy of India”?

Answer: Lord Rippon

155. India has recently signed Legal Agreements with which international organization for Shimla water supply?

Answer: World Bank

156. In which year the State of Cochin merged with Travancore?

Answer: 1949

157. Land mortgage banks are called --------

Answer: Depression babies

158. The aggregation of individual views on some issue is

Answer: Public opinion

159. ..................is animated manifestation of the MS Office help system.

Answer: Office Assistant

160. Don’t park your car __ the gate.

Answer: in front of

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.