PSC General Knowledge Questions 6

This page contains PSC General Knowledge Questions 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. മനുഷ്യ ശരീരത്തിലെ വിശ്രമമില്ലാത്ത പേശി

Answer: ഹൃദയ പേശി

102. പാക്കിസ്ഥാന്‍ എന്ന ആശയം ആദ്യമായി അവതരിപ്പിച്ച വ്യക്തി ആര് ?

Answer: റഹ് മത്ത് അലി

103. Transpiration take place through?

Answer: Stomata

104. An aircraft flies 400 kms straight east from station A and landed at station B. From there it flies 300 kms straight north and landed at station C. what is the aerial distance between stations A and C?

Answer: 500 kms

105. The​ ​first​ ​woman​ ​to​ ​get​ ​the​ ​Bharat​ ​Ratan​ ​Award​ ​is

Answer: .Indira Gandhi*

106. Which was the first school established by the government to impart English education in Travancore?

Answer: Rajas Free School

107. Who was the Governor General of India when the first war of India’s independence broke out in 1857?

Answer: Lord Canning.

108. There is a Special Officer for Linguistic Minorities in India under:

Answer: Art.350B

109. മൂന്നാം തീയതി ശനിയാഴ്ച വരുന്ന ആഗസ്റ്റ് മാസത്തില്‍ എത്ര ശനിയാഴ്ച ഉണ്ട് ?

Answer: അഞ്ച്

110. The second largest sanctuary in Kerala:

Answer: Wayanad

111. .------------type of spring is most commonly used for suspend in heavy goods vehicles

Answer: Semi elliptic leaf spring

112. Jewish Copper plate was issued by

Answer: Bhaskara Ravi Varman

113. Which among the following Articles provide the reservation of seats for Scheduled Castes and Scheduled Tribes in the Lok Sabha?

Answer: Article 330

114. On which side of the keyboard is the shift lock key located?

Answer: Left

115. "Oru Janmam" is the autobiography of

Answer: M.V.Raghavan

116. ഇന്ത്യയുടെ പ്രതിരോധ മന്ത്രി

Answer: മനോഹർ പരീഖർ

117. വില്ല് ` എന്നര്‍ത്ഥം വരാത്ത പദം ഏത്

Answer: വല്ലി

118. WHO HAS WON THE 2016 LAUREUS WORLD SPORTSMAN OF THE YEAR AWARD?

Answer: Novak Djokovic

119. The last ruler of the Lodhi dynasty was

Answer: Ibrahim Lodhi

120. The Christmas Pig എന്ന പുസ്തകത്തിന്റെ രചയിതാവ്?

Answer: ജെ കെ റൗളിങ് .

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.