PSC Questions and Answers in Malayalam 11

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. Nautical mile is a unit of distance used in _________

Answer: navigation

202. You ____________ ask permission.

Answer: had better

203. ലോകത്ത് ഏറ്റവും വലിയ വനം?

Answer: കോണ്ഫറൻസ് വനങ്ങൾ (വടക്കൻ റഷ്യ)

204. Founder of Brahma Samaj :

Answer: Raja Ram Mohan Roy

205. അയ്യങ്കാളി വില്ലുവണ്ടി സമരം നടത്തിയ വർഷം?

Answer: 1893

206. Substitute the underlined expression with right one word: A person who loves mankind is known as ________.

Answer: philanthropist

207. Showing a woman, Kesavan said: She is the only daughter of the son of my grandfather. Then what is the relation of Kesavan with that woman?

Answer: Brother

208. Sound does not pass through:

Answer: Vacuum

209. ഈഴവ സമുദായത്തിനും തനിക്കും നേരിടേ ണ്ടിവന്ന ജാതീയമായ വിവേചനങ്ങളെപ്പറ്റി മദ്രാസ് മെയിൽ പത്രത്തിൽ 'തിരുവിതാംകോട്ടൈ തീയൻ’ എന്ന പേരിൽ ലേഖനമെഴുതിയതാര്?

Answer: ഡോ.പല്ലു.

210. Which state would be hosting ‘Startup Week’ in June 2018?

Answer: Maharashtra

211. Which country's former president was convicted on corruption charges on 12th July 2017?

Answer: Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva

212. The headquarters of Wayanad district:

Answer: Kalpetta

213. The n th term of as A.P is 3n+1 what is the (n+1)th term?

Answer: 3n+4

214. If a commodity is sold for Rs. 8100, there will be a loss of 10%. At what price should it be sold to make a profit of 10%?

Answer: 9900

215. മണിക്കൂറിൽ 90 കി.മീ വേഗതയിൽ പോകുന്ന ഒരു തീവണ്ടി ഒരു ഇലക്ട്രിക്‌ പോസ്റ്റ്‌ കടക്കുന്നതിന്‌ 6 സെക്കൻഡ്‌ എടുക്കുന്നു. തീവണ്ടിയുടെ നീളം എത്ര ?

Answer: 150

216. സച്ചിൻ തെണ്ടുൽക്കർ അവസാനത്തെ ടെസ്റ്റു ക്ര ിക്കറ്റ ് മത്സരം കളിച്ചത് ഏത് രാജ്യത്തിനെതിരെയാണ്:

Answer: വെസ്റ്റിൻഡീസ്

217. A difference in color and appearance of a material viewed over two widely different aspecular angles is called

Answer: Flop

218. The Durand Cup is associated with

Answer: Football

219. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ സഹകരണ സർവകാല ശാലാ തുടങ്ങിയ സംസ്ഥാനം

Answer: ആസ്സാം

220. In which year East India Company was brought under British parliamentary control?

Answer: 1773

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.