Kerala PSC Questions in Malayalam 10

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 10 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
181. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ ശരിയായ പ്രയോഗം
a. ഭോഷത്വം
b. തത്വം
c. സ്വത്വം
d. മഹത്വം

Answer: ഭോഷത്വം

182. കേരള ചീഫ് സെക്രെട്ടറി ?

Answer: K M എബ്രഹാം

183. Sarvodaya is associated with

Answer: Jaya Prakash Narayan

184. In the literature on the development of GMO crops, which one of the following crops is among those crops that have been designated as Orphan Crops ?

Answer: Corn

185. Name the chess playing computer developed by IBM that defeated world champion Garry Kasparov :

Answer: Deep Blue

186. To access properties, of an object, the mouse technique to use is–

Answer: right-clicking

187. The gas used for artificial ripening of green fruits is:

Answer: Acetylene

188. ….. is a doctor who is specialized in cancer treatment:

Answer: Oncologist

189. Kudumbasree was introduced by the Government of:

Answer: Kerala

190. .NOTA was first counted in

Answer: Delhi

191. The acid present in tea?

Answer: Tanic acid

192. Suresh was born _______ 1961

Answer: in

193. The concept of Directive Principles of State Policy adopted into the constitution of India from which country ?

Answer: Ireland

194. നിങ്ങള്‍ സിനിമ കാണുന്നില്ലേ? - ഇവിടെ ഉപയോഗിച്ചിരിക്കുന്ന ചിഹ്നമേത്?

Answer: കാകു

195. Which of the following Writs can be used against a person believed to be holding a public office he is not entitled to hold?

Answer: Quo Warranto

196. Spacing between the boundary of the cell and the text inside the cell in a word table.

Answer: padding

197. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയില്‍ പേരെച്ചത്തിന് ഉദാഹരണമേത്?

Answer: ഓടുന്ന വണ്ടി

198. The voltage between any two phase in the three phase system is ?

Answer: 400 V

199. In which year was Perinad Rebellion held?

Answer: 1915

200. A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is

Answer: Rs.698

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.