PSC Questions and Answers in Malayalam 19

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 19 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
361. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ മലയാള ഖണ്ഡകാവ്യം

Answer: വീണപൂവ്

362. പാരീസ് ഗ്രീൻ ന്‍റെ രാസനാമം

Answer: കുപ്രിക് അസറ്റോ ആഴ്സ നൈറ്റ്

363. ആധുനിക തിരുവിതാംകൂറിന്‍റെ സ്ഥാപകന്‍ ?

Answer: മാര്‍ത്താണ്ഡവര്‍മ്മ

364. Black shirts were associated with

Answer: : Mussolini

365. Which of the following is known as ‘morning star’ ?

Answer: Venus

366. Panchayat Raj has got constitutional status with the ................ Amendment Act.

Answer: 73rd

367. Activated​ ​sludge​ ​treatment​ ​is​ ​called:

Answer: Biological treatment

368. A river that flows westward:

Answer: Tapti

369. .c(raise to e) x e(raise ro d)=--------------

Answer: 4 raise to 5

370. The …………………..states that a foreign key must either match a primary key value in another relation or it must be null.

Answer: entity integrity rule

371. .The compounds which are used to give colour to glasses and oil paintings?

Answer: Transition metals

372. ҖivekodayamҠmagazine was published by:

Answer: Kumaranasan

373. താഴെപ്പറയുന്നവയിൽ ഒരു ഔട്ട് പുട്ട് ഉപകരണം അല്ലാത്തത് ഏത് ?

Answer: മൈക്രോഫോൺ

374. ബീബി കാ മക്ബറാ എന്ന സ്മാരകം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നതെവിടെ

Answer: ഔറംഗാബാദ്

375. Introducing a man a woman said, "he is the only son of my mother`s mother".

Answer: Niece

376. The oldest public sector bank in India

Answer: Allahabad Bank

377. . The first National Sports Stadium for differently-abled is set to come up in which state?

Answer: Meghalaya

378. Who was known as the 'liberator of the press'?

Answer: Metcalfe

379. Macros are ?

Answer: Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

380. The ratio of number of men and women in a committee is 5:6.if the percentage increase in the number of men and women by 20% and 10% respectively,what will be the new ratio?

Answer: 10:11

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.