Kerala PSC Repeated Questions 12

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 12 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
221. ഇന്ത്യൻ ഭരണഘടനയുടെ ആത്മാവ്

Answer: ആമുഖം

222. ലിറ്റിൽ സഹാറ മരുഭൂമി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് ഏത് രാജ്യത്താണ്

Answer: അമേരിക്ക

223. എെക്യരാഷ്ട്രസംഘടനയുടെ കീഴില്‍ വിദ്യഭ്യാസം, ശാസ്ത്രം, സംസ്കാരം എന്നീ മേഖലകളില്‍ വളര്‍ച്ച നേടാന്‍ പ്രവര്‍ത്തിക്കുന്ന ഒരു ഏജന്‍സി ?

Answer: UNESCO

224. രണ്ടു പേർ തമ്മിൽ മത്സരം നടന്ന ഒരു തിരഞ്ഞെടുപ്പിൽ 68 വോട്ട് സാധു അല്ലാത്തത് ആയിരുന്നു. സാധുവായ വോട്ടിന്റെ 52%കിട്ടിയ ഒരാൾ 98 വോട്ടിനു ജയിച്ചു. എങ്കിൽ ആകെ POL ചെയ്ത വോട്ട് എത്ര ?

Answer: 2518.

225. ആലത്തൂർ സ്വാമികൾ എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: ബ്രഹ്മാന്ദ ശിവയോഗി

226. അരയ സമുദായ പരിഷ്ക്കരത്തിനായി പണ്ഡിറ്റ് കറുപ്പൻ തേവരയിൽ സ്ഥാപിച്ച സഭ?

Answer: വാല സമുദായ പരിഷ്കാരിണി സഭ

227. If the sum of the squares of 3 consecutive natural numbers is 149,then the sum of these 3 number is

Answer: 21

228. .All love him(Change to passive voice)

Answer: He is loved by all

229. Which is the oldest mountain range in India?

Answer: Aravalli

230. Aung San Suu Kyi belongs to which country?

Answer: Myanmar

231. The Indian State called the `Heart of India`

Answer: Madhya pradesh

232. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

Answer: 1

233. Which one of the following statement is not correct about the advocate general of the state

Answer: He/she cannot take part in the proceedings in the state Legislature

234. The Union Cabinet has approved MoU between India and which country for cooperation on the recruitment of domestic workers? (Marks: 0)

Answer: Kuwait

235. `What a stupid fellow you are` he angrily remarked: Change into reported speech

Answer: He angrily remarked that I was a stupid fellow

236. `ശബ്ദം` എന്നര്‍ത്ഥം വരുന്ന പദം ഏത്?

Answer: ആരവം

237. If 6a =5b and 3b=2c Find a:b:c

Answer: 5:6:9

238. The head quarters of Bharat Petroleum is located at?

Answer: Mumbai

239. I -------tennis with hareesh for a week now

Answer: have been playing

240. കാറിന്റെ വില 30% കൂടിയപ്പോൾ വിൽപ്പന 30% കുറഞ്ഞു. വ്യാപാരിയുടെ വിറ്റുവരവിൽ ഉണ്ടാവുന്ന മാറ്റം എത്ര ശതമാനം?

Answer: 9% കുറവ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.