PSC Questions and Answers in Malayalam 3

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 3 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
41. Who is the new Chief Election Commissioner of India?

Answer: Om Prakash Rawat

42. Lycos.com is:

Answer: Search engine

43. Fill in the blank space: 2,2,3,4,6,10,16 ......... ?

Answer: 26

44. The constitution of India enables the independent and unbiased nature of audit by comptroller and Auditor General of India by providing;

Answer: Both (a) and (b)

45. Igloo is the house of

Answer: Eskimos

46. Which Five Year Plan was terminated before the completion of its period ?

Answer: Fifth Five Year Plan

47. Eminent poet, lyricist and journalist _____________ has been selected for the Padma Prabha Puraskaram for 2017.

Answer: Prabha Varma

48. Area of a rectangle of 5 metre length and 4 metre breadth is:

Answer: 20 square metre

49. .Manu’s age is 6 times Binu’s age.15 years hence Manu will be 3 times as old as Binu.Find Binu’s age:

Answer: 10 years

50. Ali Akbar Khan is famous for which Musical Instrument?

Answer: Sarod

51. Who has been named captain of ICC's Test team of the Year?

Answer: Virat Kohli

52. What is the India’s rank at the Global Talent Competitive Index (GTCI) 2019? (Marks: 0)

Answer: 80th

53. The Magazine Bhashaposhini Started under

Answer: Kandathil Varghese Mappila

54. കേളപ്പജി കോളേജ് ഓഫ് അഗ്രികള്‍ച്ചര്‍ എഞ്ചിനീയറിംഗ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നതെവിടെ

Answer: തവനൂര്‍

55. opposite of the word -rigid`

Answer: flexible

56. One of the following line spacing option cannot be seen in Paragraph Dialogue Box in MS Word:

Answer: Triple

57. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയില്‍ കര്‍മ്മകത്തിന് ഉദാഹരണം ഏത്?

Answer: വായിക്കുക

58. Ram said, ' I wrote a letter' (Change to indirect speech)

Answer: Ram said the he had written a letter

59. MAN BELONGS TO THE PHYLUM

Answer: chordata

60. താഴെപ്പറയുന്നവയിൽ പരോക്ഷ നികുതി ഏത് ?

Answer: വാറ്റ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.