Kerala PSC Renaissance in kerala Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC Renaissance in kerala Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. സാധുജനപരിപാലന സംഘത്തിന്റെ മുഖപത്രമായി 1913-ൽ ആരംഭിച്ചത്?

Answer: സാധുജനപരിപാലിനി

102. ശിവഗിരി തീർഥാടനത്തിന് പോകുന്ന വർക്ക് മഞ്ഞ വസ്ത്രം നിർദ്ദേശിച്ചത് ?

Answer: ശ്രീനാരായണഗുരു

103. The book "Chavara Achan : Oru Rekha Cithram" written by?

Answer: K.C.Chacko

104. ആന്മോപദേശ ശതകം രചിക്കപ്പെട്ടവർഷം?

Answer: 1897

105. ശ്രീനാരായണ ഗുരു രമണ മഹർഷിയെ സന്ദർശിച്ച വർഷം?

Answer: 1916

106. തൈക്കാട് അയ്യയുടെ ശിഷ്യനായിത്തീർന്ന തിരുവിതാംകൂർ രാജാവ്?

Answer: സ്വാതി തിരുനാൾ

107. വാഗ്ഭടാനന്ദന്‍റ ബാല്യകാലനാമം?

Answer: കുഞ്ഞിക്കണ്ണൻ

108. മന്നത്ത് പത്മനാഭന്‍റെ മാതാവ്?

Answer: മന്നത്ത് പാർവ്വതിയമ്മ

109. Brahmananda Siva Yogi was born in?

Answer: 1852 August 26. His actual name was Govinda Menon. He started the “Ananda Maha Sabha” in 1918. He passed away in September 10, 1929.

110. .'വേലചെയ്താൽ കൂലികിട്ടണം' എന്ന മുദ്രാവാക്യം ഉയർത്തിയത് ആര്?

Answer: വെകുണ്ണസ്വാമികൾ

111. 1915-ൽ കൊല്ലത്തുനടന്ന 'പെരിനാട്ടു ലവഹള'യ്ക്കു പരിഹാരം കണ്ടെത്തിയതാര്?

Answer: അയ്യങ്കാളി

112. അരയവംശ പരിപാലനയോഗം രൂപ വത്കരിച്ചതാര്?

Answer: ഡോ. വേലുക്കുട്ടി അരയൻ.

113. Who was born in 1814 in Nakalapuram?

Answer: Thycaud Ayya

114. Who translated the conversation between Tagore and Sree Narayana Guru

Answer: Kumaranasan

115. Identify the antonym of the underlined word : “The young gallant, Lochinvar rode in on his steed.”

Answer: coward

116. Which of the following is not a governmental organisation?

Answer: NRDP

117. Rural Landless Employment Guarantee Programme(RLEGP) was introduced in India on:

Answer: August 15, 1983

118. Who wrote “Samadhi Sankalpam” on the death of Chattambi Swamikal?

Answer: Pandit Karuppan

119. പിടിയരി സമ്പ്രദായം നടപ്പിലാക്കിയ നവോത്ഥാന നായകന്‍

Answer: ചാവറ അച്ഛന്‍

120. താഴെപ്പറയുന്നവയിൽ ആരാണ് കുഞ്ഞാലി മരയ്ക്കാർ ?

Answer: സാമൂതിരിയുടെ നാവിക തലവൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.