Kerala PSC Questions and Answers Secretariat Assistant

This page contains Kerala PSC Questions and Answers Secretariat Assistant for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. വിട്ടുപോയ സംഖ്യ ഏത് 31,37,41......47

Answer: 43

2. __________ is a standard suite of protocols used for packet switching across computer networks.

Answer: x.25

3. 100 മാമ്പഴത്തിന്റെ വാങ്ങിയവിലയും 80 മാമ്പഴത്തിന്റെ വിറ്റവിലയും തുല്യമായാൽ ലാഭശതമാനം എത്ര

Answer: 25%.

4. Which of the following in the largest man-made Lake in India?

Answer: Indira Sagar Lake

5. In India there is a single constitution for the union and the state with the exception of:

Answer: Jammu& Kashmir

6. It is too large a house for us to _____ in.

Answer: live

7. The rarest element on earth :

Answer: Astatine

8. The programs which are as permanent as hardware and stored ut ROM is known as:

Answer: Firmware

9. Which is the major religion in Japan practiced by more than 50% of the people?

Answer: Shintoism

10. ലൈബീരിയയുടെ തലസ്ഥാനം?

Answer: മൺറോവിയ

11. 1915-ൽ കൊല്ലത്തുനടന്ന 'പെരിനാട്ടു ലവഹള'യ്ക്കു പരിഹാരം കണ്ടെത്തിയതാര്?

Answer: അയ്യങ്കാളി

12. സ്വാമി തോപ്പിലെ വൈകുണ്ണ ക്ഷേത്രത്തിനു സമീ പം വൈകുണ്ണ സ്വാമികളുടെ നേതൃത്വത്തിൽ കുഴി ച്ച കിണറിന്റെ പേര്?

Answer: മുതിരിക്കിണർ

13. The kurichiya Rebellion was in the year?

Answer: 1812

14. Which of the following diseases is not a bacterial disease ?

Answer: Chicken-pox

15. Which year did Queen Gouri Parvathi Bayi issue of the royal rescript under the advice of the Resident Colonel Munro marking the beginning of modern education in Travancore?

Answer: 1817

16. The `Voice of India` was started by?

Answer: Dadabhai Naoroji

17. ആറ്റത്തിന്റെ പോസറ്റീവ് ചാര്‍ജ്ജുള്ള കണമാണ് ?

Answer: പ്രൊട്ടോണ്‍

18. ഒരു സസ്യത്തിലെ തന്നെ രണ്ട് പുഷ്പങ്ങൾ തമ്മിലുള്ള പരാഗണമാണ്?

Answer: ഗൈറ്റനോഗമി

19. ചിമ്മിണി വന്യജീവി സങ്കേതം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന ജില്ല

Answer: തൃശ്ശൂര്‍

20. ലിറ്റില്‍ സില്‍വര്‍ എന്ന് അറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: പ്ലാറ്റിനം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.