Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. MAC address has how many bits

Answer: 48

162. The total time elapsed between submission of command and data to a computer and getting the result of computation is the

Answer: Response time

163. The criminal reads or copies confidential or proprietary information,but the data is neither deleted nor changed- This is termed:

Answer: Computer voyeur

164. Cyber crime can be defined as:

Answer: A crime committed online

165. Cyber Laws are included in:

Answer: Residuary Powers

166. Codes consisting of lines of varying widths or lengths that are computer-readable are known as–

Answer: a bar code

167. System software is; the set of programs that enables your computer hardware devices …………………..and software to work together.

Answer: utility

168. A stored link to a webpage, in order to have a quick and easy access to it later, it called–

Answer: Both ‘a’ and ‘c’

169. Pascal is a–

Answer: machine language

170. A DVD is an example of a(n)–

Answer: optical disc

171. ഒരു ടെറാബൈറ്റ് എന്നത് ?

Answer: 1024 ജിഗാബൈറ്റ്

172. ആദ്യ കാൽകുലേറ്റിംഗ് ഡിവൈസ് ?

Answer: അബാക്കസ്

173. Main circuit board in a computer?

Answer: Mother board

174. What is the extension of files created in Ms-Word 97- 2003?

Answer: Doc

175. The process of recovering deleted and damaged files from criminal’s computers comes under :

Answer: Computer Forensics

176. A worksheet contains:

Answer: 256 columns and 65536 rows

177. To create a new folder in a window:

Answer: Right Click + Select new folder

178. The Operation of a digital computer is based on the principle of?

Answer: Measuring

179. In a client/server computer network, the users computer is usually called?

Answer: Client

180. Pick out an example of Main memory from the following:

Answer: RAM

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.