Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 7

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 7 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
121. SSL short for?

Answer: Secure Socket Layer

122. Line by line translation of a program is done by?

Answer: Interpreter

123. SQL is a _______

Answer: Query Language

124. ___________ is a process of sending documents to a storage where they are stored until printer prints them.

Answer: Print Spooling

125. _______ assigns a unique number to each IP network adapter called the MAC address.

Answer: Media Access Control

126. Which of the following is a cyber crime against individual?
a. Email spoofing
b. Cyber Defamation
c. Cyber stalking
d. All of these

Answer: All of these

127. The PC and the Apple Macintosh are examples of two different ____________________
a. platforms
b. applications
c. programs
d. Storage devices

Answer: applications

128. Which of the following is most oriented to scientific programming?

Answer: FORTRAN

129. Which of the following is not an option edit menu?

Answer: page setup

130. The two basic types of record access methods are–

Answer: sequential and random

131. You can keep your personal files / folders in–

Answer: My Documents

132. Which error detection method uses one’s complement arithmetic?

Answer: Checksum

133. The binary language consists of …………………..digit(s).

Answer: 8

134. Which of the following is not hardware–

Answer: assembler

135. CD-ROM stands for–

Answer: compact disk read-only memory

136. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs?

Answer: Digital plotter

137. The process of taking out more copies on a typewriter using carbon paper:

Answer: Mani folding

138. ------ is named set of characters that have the same characteristics

Answer: Font

139. The exclusive rights granted for an invention is called

Answer: Patent

140. ഒരു byte എന്നത് എത്ര ബിറ്റാണ്?

Answer: 8

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.