Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 21

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 21 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
401. കമ്പ്യൂട്ടറിൽ നിന്നും \"കട്ട് & പേസ്റ്റ്\" ചെയ്യുന്ന സമയത്തു താൽക്കാലികമായി ഡാറ്റ സംഭരിച്ചുവയ്ക്കുന്നത് എവിടെ?

Answer: ക്ലിപ്പ് ബോർഡ്

402. ഈ മെയിൽ വിലാസത്തിൽ @ സിംബൽ അവതരിപ്പിച്ചത്

Answer: റേ ടോം ലിൻസൺ

403. In a relational database, this is a data structure that organizes the information about a single topic into rows and columns–

Answer: Table

404. Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as–

Answer: non-volatile storage

405. ഒരു ടെറാബൈറ്റ് എന്നത് ?

Answer: 1024 ജിഗാബൈറ്റ്

406. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വേഗതയുള്ള സൂപ്പർ കംപ്യൂട്ടർ ?

Answer: സൺവേ തായ്ഹുലേറ്റ്

407. _______ are a bundle of exclusive rights over creations of the mind, both artistic and commercial:

Answer: Intellectual property rights

408. Which type of memory is not directly addressable by the CPU and requires special software called EMS?

Answer: Expanded

409. CD-ROM _______?

Answer: None of the above

410. BISYNC is an abbreviation for?

Answer: Binary synchronous

411. Which of the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?

Answer: Spike

412. USB stands for____?

Answer: Universal Serial Bus

413. The interface between computer and user?

Answer: Software

414. Moving process from main memory to disk is called?

Answer: Swapping

415. `Don`t be evil` is the motto of?

Answer: Google

416. Which of the following refers to a small single site network?

Answer: LAN

417. `Sleep` in computer`s refers to?

Answer: Shutdown the computer without terminating all th running applications

418. Alta vista is a

Answer: Search engine

419. The front portion of the typewriter where key buttons are arranged is called:

Answer: .Key board

420. One of the following line spacing option cannot be seen in Paragraph Dialogue Box in MS Word:

Answer: Triple

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.