Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 20

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 20 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
381. What is the full form of CAN?

Answer: both A and B

382. NAT stands for _____ .

Answer: network address translation

383. Under the I.T. Act, whoever commits or conspires to commit cyber terrorism shall be punishable with imprisonment which may extend to ____.

Answer: imprisonment for life

384. Cyber Laws are included in:

Answer: Residuary Powers

385. A program that has capability to infect other programs and make copies of itself and spread into other programs is called:

Answer: Virus

386. _____ software programs are designed to keep computers safe from hackers:

Answer: Fire Walls

387. Cryptography is used for ______.

Answer: All of these

388. ലോകത്തിലെ ആദ്യത്തെ സെർച്ച് എൻജിൻ ?

Answer: ആർച്ചി

389. ആദ്യ മൈക്രോ കംപ്യൂട്ടർ വൈറസ് ?

Answer: എൽക്ക് ക്ലോണർ

390. ____ gives the author of an original work exclusive right for a certain time period in relation to that work, including its publication, distribution and adaptation:

Answer: Copyright

391. Cyber crime can be defined as:

Answer: A crime committed online

392. The use of the Internet or other electronic means to stalk or harass an individual, a group of individuals, or an organization is termed:

Answer: Cyberstalking

393. The brain of a Computer System is

Answer: Central Processing Unit

394. Which type of memory is not directly addressable by the CPU and requires special software called EMS?

Answer: Expanded

395. The list of coded instructions is called?

Answer: Computer program

396. _____ is the process of combining main document with the data source.

Answer: Mail Merge

397. Which of the following is not a non-character key?

Answer: Master key

398. Which elements of a Word document can be displayed in colour?

Answer: All elements

399. The use of the Internet or other electronic mean to stalk or harass an individual, a group of individuals or an organisation is termed?

Answer: Cyber stalking

400. _________is connecting the carriage with Main Spring.

Answer: Draw chord

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.