Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 13

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 13 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
241. The name for the Windows Internet API is

Answer: Winsock

242. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ സമ്പൂർണ്ണ ഡിജിറ്റൽ സംസ്ഥാനം

Answer: കേരളം

243. ആദ്യമായി മലയാളം വെബ്സൈറ്റ് തുടങ്ങിയ ബാങ്ക്

Answer: SBT

244. Feeling guilty or defensive about our internet use is a symptom of ________.

Answer: Cyber addiction

245. A Web site’s main page is called its–

Answer: Home Page

246. ………………….. servers store and manages files for network users.

Answer: File

247. A factor in the selection of a source language is–

Answer: all of these

248. Office LANs that are spread geographically apart on a large scale can be connected using a corporate–

Answer: WAN

249. To access properties, of an object, the mouse technique to use is–

Answer: right-clicking

250. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called–

Answer: downloading

251. Before a package can be used in a java program it must be–

Answer: imported

252. കംപ്യൂട്ടറിന്റെ പ്രാഥമിക ഔട്ട്പുട്ട് ഉപകരണം ?

Answer: മോണിറ്റർ

253. Which of the following is a cyber crime?

Answer: All of these

254. machine ______ that links two networks using different protocols?

Answer: Gateway

255. Which one of the following is a guided transmission line?

Answer: All of the above

256. The most advanced form of ROM is?

Answer: EEPROM

257. Which of the following helps to reduce the sound while typing?

Answer: Paper bail

258. Portrait and Landscape are the options of:

Answer: Page Orientation

259. When the carriage is at rest,_________dog is holding the tooth of the escapement wheel.

Answer: Loose dog

260. ടൈം മാഗസിന്റെ 2021ലെ ഏറ്റവും സ്വാധീനമുള്ള 100 കമ്പനികളുടെ പട്ടികയിൽ ഏത് ഇ-ലേണിങ് പ്ലാറ്റ്ഫോമാണ് ഇടംനേടിയത്?

Answer: ബൈജൂസ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.