Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 15

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 15 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
281. ______is computer software designed to handle computer hardware and provide platform for application software?

Answer: System software

282. The process of replacing existing software with a newer version is called___________

Answer: Upgrading

283. MAC address has how many bits

Answer: 48

284. In a ring topology, the computer in possession of the ………………….. can transmit data.

Answer: token

285. Which of the following is not an option edit menu?

Answer: page setup

286. Alignment buttons are available on which toolbar–

Answer: formatting

287. …………………..controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.

Answer: The platform

288. Pick out the wrong definition–

Answer: FORTRAN – is used for logical processing

289. What is the shortcut key to “Undo” the last action in a document?

Answer: Ctrl + Z

290. കമ്പ്യൂട്ടറിലെ Ctrl + H ബട്ടൺ എന്തിന്റെ Short cut ആണ് ?

Answer: Replace

291. Under the I.T. Act, whoever commits or conspires to commit cyber terrorism shall be punishable with imprisonment which may extend to ____.

Answer: imprisonment for life

292. How is the quality of printer measured?

Answer: Dots per Inch

293. .The two basic types of record-access methods are?

Answer: Sequential and random

294. ____.. helps the type bars to return to the basket after each stroke.

Answer: Buffer Spring

295. Which are the guide keys in the English Typewriter?

Answer: a and ;

296. Electronic Computer is invented by

Answer: Eekertz Mauchly

297. The moving part on the typewriter is called:

Answer: Carriage

298. What will happen when we press ‘Delete’ key?

Answer: Delete one character on the right side of the cursor

299. ’Find’ option is available in______Ribbon.

Answer: Home

300. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ സൈബർ പോലീസ് സ്റ്റേഷൻ?

Answer: ബാംഗ്ലൂർ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.