Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 14

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 14 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
261. SSL short for?

Answer: Secure Socket Layer

262. ___________ is a process of sending documents to a storage where they are stored until printer prints them.

Answer: Print Spooling

263. Software that manages data in more than one file at a time and these files are treated as tables with rows and columns rather than as lists of records is

Answer: Relational Data Base Management Package

264. The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called

Answer: Run time

265. _______ are a bundle of exclusive rights over creations of the mind, both artistic and commercial:

Answer: Intellectual property rights

266. In word processing, you manipulate–

Answer: text

267. …………………..controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.

Answer: The platform

268. Programs such as Internet Explorer that serve as navigable windows into the Web are called–

Answer: Web browsers

269. A result of a computer virus can NOT lead to–

Answer: Mother Board Crash

270. താഴെ കൊടുത്തവയിൽ ആന്റീ വൈറസ് ഏത് ?

Answer: നോർട്ടൺ

271. Use of computer resources to intimidate or coerce others, is termed:

Answer: Cyber terrorism

272. The first electronic computer was developed by?

Answer: J.V. Attansoff

273. In which of the following form, data is stored in computer?

Answer: Binary

274. Which protocol is used for secure communication over internet?

Answer: HTTPS

275. Translator for low level programming language were termed as

Answer: Assembler

276. Unwanted or non - requested emails are called?

Answer: Spam

277. The key making impression on the paper while typing are called:

Answer: Character keys

278. One of the following is not an input device:

Answer: Voice Response System

279. 2020ലെ safer internet day ആചരിച്ച ദിവസം

Answer: ഫെബ്രുവരി 11

280. Which new Windows operating system has been officially launched by Microsoft?

Answer: Windows 11

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.