Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 18

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 18 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
341. The process of loading OS into main memory is called

Answer: Booting

342. A packet whose destination is outside the local TCP/IP network segment is sent to the ____ .

Answer: Default gateway

343. कम्प्यूटर हार्डवेयर जो आँकड़ों को बहुत अधिक मात्रा को भंडार में रख सकता है, कहलाता है–

Answer: चिप

344. एप्पल (APPLE) क्या है?

Answer: चौथी पीढ़ी का एक कम्प्यूटर

345. A type of cyber crime that occurs in pay per click online advertising when a person, automated script or computer program imitates a legitimate user of a web browser clicking on an ad, for the purpose of generating a charge per click without having actual interest in the target of the ad’s link.

Answer: Click fraud

346. ………………….. are specially designed computer chips reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.

Answer: Embedded computers

347. Programs from the same developer, sold bundled together, that provide better integration and share common features, toolbars and menus are known as–

Answer: software suites

348. To instruct Word to fit the width of a column to the contents of a table automatically, click the button and then point to Auto Fit Contents–

Answer: AutoFit

349. Pascal is a–

Answer: machine language

350. …………………..is the process of dividing the disk into tracks and sectors.

Answer: Formatting

351. You must install a(n) ………………….. on a network if you want to share a broadband Internet connection.

Answer: router

352. A result of a computer virus can NOT lead to–

Answer: Mother Board Crash

353. .ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ സൈബർ ക്രൈം പോലീസ് സ്റ്റേഷൻ ?

Answer: ബാംഗ്ലൂർ

354. A program that has capability to infect other programs and make copies of itself and spread into other programs is called:

Answer: Virus

355. _____. is used for getting continuous uppercase characters.

Answer: Shift lock

356. Which is the national nodal agency for responding to computer security incidents as and when they occur?

Answer: ICERT

357. Who created `C` language?

Answer: Dennis.M. Ritchie

358. വാണിജ്യ വ്യവസായ ആവശ്യങ്ങൾക്കായി ഉപയോഗിക്കുന്ന കമ്പ്യൂട്ടർ ഭാഷ?

Answer: കോബോൾ

359. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും മൂല്യമുള്ള സ്റ്റാർട്ട് അപ്പ്‌ ആയി മറിയ സ്ഥാപനം

Answer: ബൈജൂസ്

360. Which new Windows operating system has been officially launched by Microsoft?

Answer: Windows 11

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.