Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 11

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. EBCDIC stand for

Answer: Extended Binary Coded Decimal Interchange Code

202. _____ is the short cut key for line break in MS-Word?

Answer: Shift + Enter

203. _______ circuit is used as a \'Memory device\'?

Answer: Flip-Flop

204. Which of the following is a cyber crime?
a. Hacking
b. Worm attack
c. Virus attack
d. All of these

Answer: All of these

205. The use of the Internet or other electronic means to stalk or harass an individual, a group of individuals, or an organization is termed:

Answer: Cyberstalking

206. …………………..are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.

Answer: Phishing

207. All computers execute–

Answer: machine language program

208. The language that the computer can understand and execute is called–

Answer: machine language

209. The most important or powerful computer in a typical network is–

Answer: network server

210. Before a package can be used in a java program it must be–

Answer: imported

211. VIRUS ന്റെ പൂർണ രൂപം ?

Answer: Vital Information Resources Under Siege

212. ഏറ്റവും കൂടുതൽ അംഗത്വമുള്ള ഇന്റർനെറ്റ് സൗഹൃദ കൂട്ടായ്മ ?

Answer: ഫേസ്ബുക്ക്

213. The process of recovering deleted and damaged files from criminal‟s computers comes under :

Answer: Computer Forensics

214. To “maximize” a window means to?

Answer: Expand it to fit the desktop

215. The term phishing is

Answer: An attempt to obtain sensitive information from the computer system.

216. Name the section at the top of the document used to place the name, page number etc.,:

Answer: Header

217. URL stands for:

Answer: Uniform Resource Locator

218. Translator for low level programming language were termed as

Answer: Assembler

219. Which of the following Programming language is used to create programme like applets?

Answer: JAVA

220. There are_______types of ribbon movements in a typewriter.

Answer: three

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.