Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. Transferring a file from one computer to another over a communication medium is called?

Answer: File transfer

82. The size of commonly used floppy disk is _____

Answer: 3.5

83. ___________ is known as Network of Networks?

Answer: Internet

84. Altering raw data just before it is processed by a computer and then changing it back after the processing is completed, is termed:

Answer: Data diddling

85. ………………….. is a method in which multiple communication devices are connected to one another efficiently.

Answer: Switching

86. The operating system is the most common type of …………………..software.

Answer: communication

87. The …………………..folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.

Answer: Outbox

88. FTP stands for–

Answer: file transfer protocol

89. . Information travels between components on the mother board through–

Answer: buses

90. What digit are representatives of all binary numbers–

Answer: Both A and B

91. കംപ്യൂട്ടർ സുരക്ഷ ദിനം ?

Answer: നവംബർ 30

92. താഴെ കൊടുത്തവയിൽ ആന്റീ വൈറസ് ഏത് ?

Answer: നോർട്ടൺ

93. ____ gives the author of an original work exclusive right for a certain time period in relation to that work, including its publication, distribution and adaptation:

Answer: Copyright

94. Altering raw data just before it is processed by a computer and then changing it back after the processing is completed, is termed:

Answer: Data diddling

95. _____refers to email that appears to have been originated from one source when it was actually sent from another source.

Answer: Email spoofing

96. Which one of the following is not a Web Browser?

Answer: MS Office

97. To create a new folder in a window:

Answer: Right Click + Select new folder

98. Which of the following groups consists of only input devices?

Answer: Mouse, Keyboard, Scanner

99. World first program stored computer

Answer: EDSAC

100. When did IT Act 2000 of India came into force?

Answer: 17 Oct 2000

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.