Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 19

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 19 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
361. The name for the Windows Internet API is

Answer: Winsock

362. The process of assigning IP address for specific times to the various hosts by DHCP is called as?

Answer: Lease

363. Which of the following below is/are capability of ICMP protocol?

Answer: Both b and d

364. डाटा के प्रेषण की गति को मापने के लिए सामान्यतः प्रयुक्त एकक (Unit) है–

Answer: बिट प्रति सेकण्ड

365. Many cyber crimes come under the Indian Penal Code. Which one of the following is an example?

Answer: All of these

366. India passed the IT Act 2000 and notified it for effectiveness on:

Answer: 2000 October 17

367. How can the user determine what programs are available on a computer?

Answer: Checking the existing files saved on the disk

368. Which of the following is an example of an input device?

Answer: scanner

369. The CPU and memory are located on the–

Answer: expansion board

370. …………………..is the process of dividing the disk into tracks and sectors.

Answer: Formatting

371. If you want to connect to your own computer through the Internet from another location, you can use–

Answer: Telnet

372. You can …………………..a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.

Answer: refine

373. The primary purpose of software is to turn data into–

Answer: information

374. KSEB യിൽ Linux Operating System ഉപയോഗിച്ച് പ്രവർത്തിക്കുന്ന Billing software ഏത് പേരിൽ അറിയപ്പെടുന്നു ?

Answer: ഒരുമ

375. World Computer Security Day:

Answer: November 30

376. In cyber law terminology ‘DoS’ means:

Answer: Denial of Service

377. A record of columns in DBMS is called?

Answer: Field

378. Which one is the first fully supported 64bit operating system?

Answer: Linux

379. Section which provides punishment for sending offensive messages through communication services?

Answer: section 66A

380. MS Word provides_________types of tab stops.

Answer: 5

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.