Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 1

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 1 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. This unlawful act wherein the computer is either a tool or target or both:

Answer: Cyber Crimes

2. The two basic types of record access methods are–

Answer: sequential and random

3. Pick out the wrong definition–

Answer: FORTRAN – is used for logical processing

4. The total set of interlinked hypertext documents worldwide is–

Answer: HTTP

5. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വേഗതയുള്ള സൂപ്പർ കംപ്യൂട്ടർ ?

Answer: സൺവേ തായ്ഹുലേറ്റ്

6. The seat of the Asian School of Cyber Laws:

Answer: Pune

7. Loosely organized groups of Internet criminals are called as:

Answer: Web Gangs

8. Expansion of BHIM?

Answer: Bharat Interface for Money

9. The ALU of a computer responds to the commands coming from?

Answer: Control section

10. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper?

Answer: Plotter

11. Periodically adding, changing and deleting file records is called?

Answer: Updating

12. A spooler is a?

Answer: A program that controls spooling

13. The intersection of row and column is known as?

Answer: Cell

14. The pathway connecting internal components of the microprocessor is called the?

Answer: Data bus

15. ADSL gives

Answer: faster downloading than uploading

16. Typewriter was invented by:

Answer: Henry Mill

17. The activity of creating sectors and tracks on a hard disk is called

Answer: formatting

18. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി സൈബർ ടെററിസം നടന്നത് എവിടെ?

Answer: ആസ്സാം

19. Who has launched the first Asia Pacific Cyber ​​Security Council?
a. Facebook
b. Google
c. Twitter
d. Microsoft

Answer: Microsoft

20. Which company has launched the "Report it Don't Share It" initiative?

Answer: Facebook

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.