Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 17

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 17 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
321. _____ layers are exists in the TCP/IP Protocol model.

Answer: 4

322. Facsimile Transmission Machine is known as __________

Answer: MODEM

323. When you start MS-word, the opening document has the name as–
a. DOC 1
b. document 1
c. document
d. document 2

Answer: document 1

324. The …………………..states that a foreign key must either match a primary key value in another relation or it must be null.

Answer: entity integrity rule

325. Pick out the wrong definition–

Answer: FORTRAN – is used for logical processing

326. Who is the father of computer?

Answer: Charles Babbage

327. Which of the following come under cyber crime?

Answer: All the above

328. A set of flip flops integrated together is called ____?

Answer: Register

329. Press _____ to move the insertion point to the Address box, or to highlight the URL in the Address box?

Answer: ALT + D

330. Which of the following refers to the rectangular area for displaying information and running programs?

Answer: Desktop

331. The pathway connecting internal components of the microprocessor is called the?

Answer: Data bus

332. What is a firewall protection?

Answer: Security

333. Type of memory that can be erased and reprogrammed repeatedly?

Answer: EPROM

334. The nervous system of the computer

Answer: Control Unit

335. Most websites have a main page, _______ acts as a doorway to the rest of the website pages

Answer: Home page

336. The term associated with the processing?

Answer: MIPS

337. In 1983, who defined the term `Computer virus`?

Answer: Fred cohen

338. One of the following line spacing option cannot be seen in Paragraph Dialogue Box in MS Word:

Answer: Triple

339. The communication protocol of internet is

Answer: TCP/IP

340. കർഷകരെ സഹായിക്കുന്നതിനായി Indian Institute of Information Technology and Management നിർമ്മിച്ച ആപ്ലിക്കേഷൻ?

Answer: മണ്ണ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.