Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 12

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 12 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
221. _____ software programs are designed to keep computers safe from hackers:

Answer: Fire Walls

222. By default the top margin in the document is–

Answer: 1 inch

223. Programs from the same developer, sold bundled together, that provide better integration and share common features, toolbars and menus are known as–

Answer: software suites

224. Which process checks to ensure the components of the computer and operating are connected properly?

Answer: Booting

225. …………………..bits equal one byte.

Answer: Eight

226. …………………..controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.

Answer: The platform

227. Modem stands for–

Answer: modulator demodulator

228. ഐ.റ്റി ആക്ട് നിലവിൽ വന്നതെന്ന് ?

Answer: 2000 Oct 17

229. ഹാക്കിംഗ് ഉൾപ്പെടുന്ന സെക്ഷൻ ?

Answer: Section 66

230. CD-ROM _______?

Answer: None of the above

231. Devices that let the computer communicate with you are called?

Answer: Output devices

232. These type of viruses is often transmitted by a floppy disk left in the floppy drive?

Answer: Boot sector

233. How long is an IPv6 address?

Answer: 128 bits

234. The brain of a Computer System is

Answer: Central Processing Unit

235. Overlapping of letters at the locked right margin is called:

Answer: Piling

236. First Computer Virus is known as?

Answer: Creeper Virus

237. ’Find’ option is available in______Ribbon.

Answer: Home

238. When the ______is broken or snapped the machine will stop immediately.

Answer: Draw Chord

239. Centre Guide or type guide shows the:

Answer: Typing point

240. TOP500 പട്ടികയിലെ കമ്പ്യൂട്ടറുകൾക്ക് ഒരു ക്ഷമതയുടെ അടിസ്ഥാനത്തിൽ റാങ്ക് നൽകുന്ന പട്ടിക അറിയപ്പെടുന്നത് ?

Answer: Green 500

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.